Atlantis 2 wacht nog op de beloning

Geplaatst op: 13 september 2010

Afgelopen zaterdag trad het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 in Zaandam aan tegen ZKV 4. De ploeg van coach Petra Taal kent een vijftal nieuwe gezichten en met het kampioenschap van afgelopen seizoen speelt de ploeg ook een klasse hoger. De eerste wedstrijd is door Atlantis 2 verloren, ondanks dat de ploeg goed gespeeld had. Zaterdag wachtte weer een zware opponent.

Om 13.00 's middags was het fluitsignaal voor de wedstrijd ZKV 4 - Atlantis 2. Atlantis 2 begon de wedstrijd met de vijf versterkingen Chantal Poolman, Jacco van Koeverden-Brouwer, Eline Laaper, Kristian Geerdinck en Joyce Gortenmulder. Daarnaast werd het team gecomplementeerd met de vertouwde gezichten van Peter van der Wel, Melissa van der Stap en Auke van der Zijden. Berry de Jong begon aan de kant. Van tevoren wist Atlantis dat het een moeilijke middag zou worden in Zaandam, ZKV 4 is een ploeg met veel scorend vermogen en routine.

Atlantis 2 liet zich echter niet afschrikken en begon scherp aan de wedstrijd. Ondanks de snelle 2-0 achterstand, scoorde de ploeg uit Mijdrecht er effectief op los en stond het 2-3. Atlantis liep verder uit naar een 3-4 voorsprong waarna de wedstrijd verder gelijk op ging in de eerste helft. Ondanks de 8-6 achterstand van Atlantis in de rust, waren er zeker kansen op een overwinning. Coach Petra Taal zette de ploeg in de rust weer op scherp en benadrukte dat er zeker punten te verdienen waren.

De tweede helft leverde in het begin geen doelpunten op. Verdedigend zat het de tweede helft goed in elkaar bij Atlantis, de aanvallen van ZKV werden regelmatig ontregeld en waren kort. Hierdoor kon Atlantis veel aanvallen en proberen het gat te dichten. Echter werd het gat van twee doelpunten niet verkleind en de ploeg uit Mijdrecht had meer moeite met scoren dan in de eerste helft. Ook de inbreng van Lisanne van Doornik, Berry de Jong en Tamara Gortenmulder kon het tij niet keren. ZKV 4 ging wel door met scoren, waardoor er na het fluiten voor het eindsignaal door de scheidsrechter er een 13-9 eindstand op het scorebord stond. De uitslag geeft een vertekend beeld, want het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 speelde een sterke wedstrijd en een overwinning had gekund. Atlantis was alleen ongelukkig in de afronding van de kansen.

De wedstrijd laat wel zien dat Atlantis 2 op de goede weg is, verdedigend stond het team goed, aanvallend werden er veel kansen gecreëerd en het team staat collectief sterk. Dit was pas de tweede wedstrijd van dit nieuwe Atlantis 2 en twee sterke tegenstanders zijn nu al aan de beurt geweest. Dit biedt voor de ploeg uit Mijdrecht veel perspectief voor een goede klassering in de poule. Het is nu nog alleen wachten op de beloning voor het goede spel.

Volgende week zaterdag speelt Atlantis 2 thuis tegen Rohda 5 om 17.00; kom het frivole spel van de ploeg aanschouwen en moedig de ploeg aan.

Afgelopen zaterdag trad het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 in Zaandam aan tegen ZKV 4. De ploeg van coach Petra Taal kent een vijftal nieuwe gezichten en met het kampioenschap van afgelopen seizoen speelt de ploeg ook een klasse hoger. De eerste wedstrijd is door Atlantis 2 verloren, ondanks dat … Lees meer »