KDO 1 geeft zuivere overwinning cadeau aan CTO'70

Geplaatst op: 12 september 2010

Afgelopen zondag mocht KDO 1 voor de tweede keer aantreden in de derde klasse C, ditmaal thuis tegen CTO'70. CTO'70, voor het vierde jaar op rij actief in de derde klasse, eindigde vorig seizoen op een achtste plaats. In de transferperiode raakte CTO'70 maar liefst zestien selectiespelers kwijt, zodat hoofdtrainer Cor Smit druk bezig is met het bouwen van een nieuw jeugdig team. Vorige week verloor CTO'70 thuis met 0-1 van het gepromoveerde ZSGO/WMS. KDO 1 daarentegen pakte vorige week één punt in Driemond tegen Geinburgia. Een uitslag die op basis van de gehele wedstrijd terecht te noemen was. Voor KDO 1 was het zaak om tegen CTO'70 de goede start in de competitie een passend vervolg te geven.

KDO 1 startte de wedstrijd geconcentreerd en controleerde de wedstrijd. Het jeugdige CTO'70 werd in bedwang gehouden, zodat de Kwakelaars niet in de problemen kwamen.
In de 25e minuut was het eerste gevaarlijke moment voor KDO te noteren. Centrumspits Martin Bax ontving de bal in het zestienmetergebied en omspeelde zijn directe tegenstander knap. Vervolgens schoot hij hard op het doel, maar de sterk keepende doelman van CTO'70 redde fraai. KDO gooide alle schroom van zich af en bleef door drukken. In de 35e minuut was Martin Bax opnieuw dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal (op aangeven van Rick Kruit) ging rakelings naast. Daarna had ook Sven Vlasman het geluk niet aan zijn zijde, want zijn schot uit de kluts wist de CTO'70-doelman ternauwernood te redden. Met een 0-0 tussenstand werd de rust bereikt.

Na rust besloot trainer Ron Langhout de net getrouwde Bart-Jan van der Jagt binnen de lijnen te brengen ten koste van Rick Kruit. KDO bleef de bovenliggende ploeg en kwam in de 60e minuut eindelijk op voorsprong. Martin Bax werd de diepte in gestuurd en behield de controle over de bal en schoot kogelhard de 1-0 in de rechterbenedenhoek binnen. Een grote vreugde bij KDO was het gevolg, want voor de Kwakelaars voelde dit echt als een grote opluchting. Na de 1-0 was CTO'70 de weg kwijt, waardoor Joeri Stange in de 68e minuut onder andere onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied. Scheidsrechter en opiniepeiler Maurice de Hond kon niks anders doen dan de bal op de penaltystip leggen en Patrick Schijff ging achter de bal staan. Schijff, normaal gesproken altijd scorend vanaf elf meter, zag zijn inzet echter gekeerd worden door de doelman van CTO'70.

Na deze cruciale misser vanaf elf meter begon CTO'70 van zich af te bijten en kwam beter in de wedstrijd. In de 75e minuut benutte de ploeg uit Duivendrecht haar eerste kans van de wedstrijd, waardoor beide ploegen tegen de verhouding in evenwicht kwamen, 1-1. Voor KDO was dit een regelrechte mokerslag, want tot de 70e minuut overheerste KDO deze middag. Maar de schade voor de Kwakelaars bleef niet beperkt tot één tegentreffer, want in de 80e minuut werd het zelfs 1-2. Uit de kluts via vele verschillende spelers kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van een aanvaller van CTO'70 die tot overmaat van ramp de 1-2 binnenschoot. Na dit doelpunt kon KDO alleen nog maar hopen op één punt, maar tot een slotoffensief kwam het uiteindelijk niet, waardoor de Kwakelaars met lege handen zwaar teleurgesteld van het veld liepen.

Door deze onverdiende nederlaag blijft KDO onderin de ranglijst staan. Door de vele verrassende uitslagen in de derde klasse C is promovendus ZSGO/WMS de enige ploeg die uit twee wedstrijden zes punten wist te behalen. Aanstaande zondag speelt KDO 1 om 14:00 uur in Hillegom tegen Concordia 1. Concordia won haar eerste wedstrijd met 4-2, maar verloor dit weekend met maar liefst 6-0 van ZSGO/WMS. Qua deze uitslagen dus een onberekenbare ploeg, maar vorig seizoen eindigde de Hillegomse ploeg wel op een vierde plaats in de derde klasse. Laten we hopen dat KDO zich vast blijft houden aan de eerste zeventig minuten tegen CTO'70, want op basis hiervan zullen de Kwakelaars ook tegen Concordia kansen gaan krijgen!

KDO 2 onderuit in spectaculaire kraker tegen OFC 2
KDO 2 heeft afgelopen zondag bij vlagen voetballes gekregen tegen het Oostzaanse OFC 2.
In een sensationeel verlopen wedstrijd stonden de Kwakelaars na zeven minuten spelen op een 0-2 achterstand door matig ingrijpen achterin bij KDO. Hierna wist Doron Borger toch de aansluitingstreffer te maken voor KDO, 1-2. Maar vijf minuten later had het goed voetballende OFC de 1-3 alweer binnengeschoten. KDO werd na deze tegentreffer sterker en kwam op 3-3 door goals van Doron Borger en Elton Shehu. Toch bleef het voor de Kwakelse ploeg erg lastig om de Oostzaners in het gareel te houden. Vlak voor rust leidde dit nog tot twee treffers voor OFC, waardoor er met een 3-5 tussenstand werd gerust.

Na rust hetzelfde spelbeeld en na een uur spelen werd de wedstrijd definitief beslist door OFC, 3-6. In de 80e minuut tekende Timo Kas een eretreffer aan, zodat de eindstand op 4-6 uitkwam. Op basis van de gehele wedstrijd een terechte nederlaag voor KDO 2. Aanstaande zondag speelt het tweede om 10:30 uur tegen SVA 2 in Assendelft.

Afgelopen zondag mocht KDO 1 voor de tweede keer aantreden in de derde klasse C, ditmaal thuis tegen CTO'70. CTO'70, voor het vierde jaar op rij actief in de derde klasse, eindigde vorig seizoen op een achtste plaats. In de transferperiode raakte CTO'70 maar liefst zestien selectiespelers kwijt, zodat hoofdtrainer … Lees meer »