Hertha start de competitie met een eenvoudige zege

Geplaatst op: 6 september 2010

In de beginfase van de wedstrijd bleek al snel dat Hertha de betere ploeg was. De Vinkeveners zette Buitenboys vanaf het begin onder druk. De thuisploeg kwam niet aan voetballen toe en leverden de bal in een vroeg stadium in. Hertha voetbalde bij vlagen goed en werd direct gevaarlijk. In de achtste minuut was het al raak. Wessel Maijer werd vanaf het middenveld weggestuurd en lobde de bal mooi over de uitkomende keeper heen, 0-1. Na een kwartier spelen verdubbelde Hertha de voorsprong. De uitstekend spelende Joshua van Andel speelde Bart Kroon prachtig vrij, die beheerst de 0-2 tegen de touwen schoot. Hiermee besliste Hertha direct de wedstrijd, want Buitenboys was niet bij machte gevaarlijk te worden.

Toch duurde het tot de 35ste minuut voordat Hertha op 0-3 kwam. Opnieuw balverlies in de verdediging van Buitenboys leidde het doelpunt in, Ski Klesman schoot simpel raak. Hertha maakte graag gebruik van de ruimte achter de verdediging. Met name aanvoeder Dennis van de Broek verstuurde een aantal goede lange ballen vanuit de verdediging, maar Hertha was slordig in de voortzetting en de afwerking. Vlak voor rust schoot opnieuw Kroon raak, na voorbereidend werk van Maijer, 0-4.

Na rust lag de ruimte vooral op het middenveld, waar Peter Post en Erik Post naar hartelust konden combineren. Hertha werd diverse malen gevaarlijk, Buitenboys probeerde met fysiek spel de schade te beperken. In de 55ste minuut verdiende Maijer een strafschop, die hij zelf verzilverde, 0-5. Buitenboys kon hier niks tegen over stellen en kwam sporadisch over de middenlijn. Een kwartier voor tijd zorgde Peter Post voor de eindstand door attend te reageren op de rebound uit een vrije trap, 0-6.

Hertha is door de overwinning goed begonnen aan de competitie. De tegenstand van Buitenboys was minimaal en de ploeg uit Almere zal zeker niet mee doen om de prijzen. De uitslagen in de competitie geven, na de eerste speeldag nog te weinig informatie over de sterkte van de concurrentie. Nita uit Nieuwer ter Aa won ook haar eerste wedstrijd met grote cijfers, uit tegen Buitenveldert werd met 1-7 gewonnen. De overige uitslagen in de competitie: Diemen - JOS/Watergraafsmeer 2-2, Nieuw West - Zuid Oost United 2-0 en VIOD Tienhoven - DOB 2-1. Abcoude kwam niet in actie.

Zaterdag speelt Hertha thuis tegen VIOD Tienhoven. VIOD won haar eerste wedstrijd met 2-1 van DOB, vorig jaar eindigde de ploeg in de middenmoot. De wedstrijd tegen VIOD zal Hertha meer informatie geven over de kansen in de competitie. Zaterdag 18 september spelen de Herthanen thuis tegen DOB.

Hertha 2 kwam afgelopen weekend uit in de beker, in Mijdrecht tegen Argon werd met 4-0 verloren. Zaterdag speelt Hertha 2 opnieuw voor de beker in en tegen Abcoude, de wedstrijd begint om 14.00 uur. De competitie van Hertha 2 begint zaterdag 18 september met een thuiswedstrijd tegen Vianen.
Hertha 1 speelt aanstaande zaterdag thuis tegen VIOD Tienhoven. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark de Molmhoek.

S.v. Hertha is het seizoen 2010/2011 goed begonnen met een grote zege tegen Buitenboys. In Almere won de ploeg van Sjaak ten Den simpel met 0-6. Hertha was veruit de betere ploeg en besliste nog voor rust de wedstrijd in Vinkeveens voordeel. In de beginfase van de wedstrijd bleek al … Lees meer »