KDO viert rentree in derde klasse met gelijkspel

Geplaatst op: 6 september 2010

Na het omkleden op het sobere complex van Geinburgia werden de KDO-spelers naar een achteraf veldje verwezen waar de kuilen in het gras de overhand hadden. Op het enige aanwezige voetbalveld was namelijk nog een wedstrijd gaande, zodat om 15:00 uur eindelijk de wedstrijd kon beginnen.

Geinburgia startte als vanouds sterk aan de wedstrijd en had duidelijk de intentie om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. De snelle openingsgoal bleef uit, waardoor KDO opgelucht adem kon halen. De behendige aanvallers van de Driemonders bleven echter slim loeren op hun kansen die er uiteindelijk ook zouden komen. In de 20e minuut was het keeper Peter Onderwater die van dichtbij tot tweemaal toe de reddende hand kon bieden. Vijf minuten later viel toch de 1-0, nadat balverlies voorin bij KDO genadeloos werd afgestraft. De rechtsbuiten van Geinburgia, Geoffrey van Vliet, ontving de bal en legde de bal panklaar voor de voeten van Nicky van Sermond die koelbloedig afrondde, 1-0.

Na de openingsgoal nam Geinburgia gas terug en kon KDO beter in de wedstrijd komen. Vlak voor rust was centrumspits Patrick Schijff dichtbij de gelijkmaker. Zijn inzet ter hoogte van de penaltystip spatte helaas uiteen op de lat. Met een 1-0 tussenstand werd de rust bereikt.

Na rust kwam KDO een stuk beter uit de kleedkamer en won vele individuele duels. Door het inbrengen van aanvaller Martin Bax gaf trainer Ron Langhout in de 55e minuut aan dat KDO zich niet zo maar verloren gaf in Driemond. KDO was in de tweede helft sterker dan Geinburgia, maar kon dit overwicht lange tijd niet in de score uitdrukken. Totdat in de 80e minuut Jochem Kok een vrije trap aan de rechterkant kreeg. Kok plaatste de bal keurig op het hoofd van aanvoerder Michael Meijer die geheel vrijstaand de 1-1 fraai binnenkopte.
De frustratie bij Geinburgia na deze goal kwam zichtbaar naar boven, maar tot een slotoffensief van de Driemonders kwam het niet. KDO kreeg ruimte om te voetballen en was in de 88e minuut nog dichtbij de 1-2, maar de keeper van Geinburgia pareerde bekwaam een inzet van Joeri Stange.

Na ruim negentig minuten spelen floot de scheidsrechter af en was het eerste punt voor KDO in de derde klasse een feit. Het vertoonde spel in de tweede helft biedt perspectief voor de komende wedstrijden in de competitie. Aanstaande zondag speelt KDO thuis om 14:00 uur tegen CTO'70 uit Duivendrecht. CTO'70 verloor haar eerste wedstrijd thuis met 0-1 van het gepromoveerde ZSGO/WMS en eindigde vorig seizoen op een achtste plaats in de derde klasse. Wij hopen op uw steun langs de lijn!

Voor KDO 1 stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In Driemond tegen Geinburgia vierde KDO haar rentree in de derde klasse, nadat erin het seizoen 1990-1991 voor het laatst in deze klasse werd gevoetbald. Na het omkleden op het sobere complex van Geinburgia werden … Lees meer »