Valse start CSW

Geplaatst op: 6 september 2010

CSW is er niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd in winst om te zetten. Op bezoek bij HBOK ging de ploeg van Dennis v.d. IJssel met 3-1 onderuit.

Het begon allemaal zo goed voor CSW want al na vijf minuten spelen stond de 0-1 op het bord. Een vrije trap vanaf rechts werd door Jeroen Westera op het hoofd van Alexander Bos gelegd die vervolgens prima inkopte. Een prima start van CSW dat na een minuut of twintig spelen zelfs op een ruimere voorsprong had kunnen komen. CSW kreeg namelijk een terechte penalty toen Mauricio Cabeza in de rug werd gelopen. De strafschop van Jay Klaas Wijngaarden werd echter door de keeper gestopt. CSW was het spoor even bijster en HBOK begon wat meer aan te dringen. Een gevaarlijke vrije trap van HBOK kon voor CSW gelukkig nog tot corner worden verwerkt. Even later viel echter wel de gelijkmaker uit een vrije trap. De bal werd voor de goal gebracht en in tweede instantie ingeschoten. Nog voor rust leek CSW weer op voorsprong te komen toen Maurico Cabeza de bal bij Wijngaarden bracht die keurig inkopte. De assistent scheidsrechter van HBOK hielp echter zijn ploeg door bij de voorzet ten onrechte voor een achterbal te vlaggen, een signaal dat door de scheidsrechter werd overgenomen.

Na rust een sterk begin van CSW dat wat meer druk naar voren begon te zetten en bij balverlies direct ging jagen. Tot echt grote kansen leidde dat echter niet. Achterin was het voor CSW oppassen geblazen dat het niet te veel ruimte weggaf aan de gevaarlijke spitsen van HBOK. Toch kwam CSW op achterstand en weer uit een dood spelmoment. Een corner werd voor het doel gebracht en een speler van HBOK mocht zo maar ongedekt inschieten. CSW kon hierna niet meer in zijn juiste ritme komen, leed veel onnodig balverlies mede ook door een fellere tegenstander. Het probeerde het nog wel met afstandsschoten maar ook dat leverde niets op. De 3-1 van HBOK kwam voort uit een mooie aanval die eveneens keurig werd afgerond.

De wedstrijd was gespeeld en zo bleef CSW met lege handen staan in het eerste competitieduel. A.s. zaterdag hoopt de ploeg op revanche thuis tegen VVA '71.

CSW is er niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd in winst om te zetten. Op bezoek bij HBOK ging de ploeg van Dennis v.d. IJssel met 3-1 onderuit. Het begon allemaal zo goed voor CSW want al na vijf minuten spelen stond de 0-1 op het bord. Een vrije … Lees meer »