Goed begin voor Atlantis 1

Geplaatst op: 5 september 2010

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 haar eerste competitieduel van het seizoen thuis tegen SDO uit Hillegom. SDO werd vooraf gezien als een van de sterkste tegenstanders die de Mijdrechtenaren tegen zouden komen, maar dit bleek uiteindelijk behoorlijk mee te vallen. Atlantis is met een vernieuwde ploeg goed uit de startblokken gekomen. Met een overtuigende 11-2 overwinning bleven de punten in Mijdrecht.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 is na de zomer op drie plekken gewijzigd. In de aanval staan nu: Janneke van Ginkel, Sandra Gortenmulder, Mark Goverse en Jelmer Steen. De verdediging bestaat uit: Lisanne van Doornik, Tamara Gortenmulder, Jimmy de Koning en Alex van Senten. Waar vorig jaar het kampioenschap aan de Mijdrechtse ploeg voorbij ging, hoopt Atlantis met dit verjongde team dit jaar wel de titel te kunnen pakken.

Aan het begin van de wedstrijd was nog wel lichtelijk te merken dat het team nog niet volledig op elkaar ingespeeld was. Mede door de spanning van de eerste wedstrijd vielen de doelpunten maar moeilijk en kon SDO nog bij blijven. Hierdoor stond na bijna een half uur spelen een stand van 2-2 op het scorebord. Maar het laatste deel van de eerste helft begon de ploeg uit Mijdrecht toch echt te draaien. Binnen vijf minuten werd er een voorsprong van drie punten opgebouwd. Dit bracht de ruststand op 5-2.

Ook na rust had het vlaggenschip van Atlantis een tijdje nodig voor het de korf weer gevonden had, maar gelukkig werd er verdedigend geen krimp gegeven. Toen eenmaal de verlossende goal viel, kwam de ploeg echt op stoom. Binnen drie minuten volgden ook de 7-2 en de 8-2. Met nog ruim een kwartier te spelen kwam Berry de Jong in het veld voor de licht geblesseerde Jelmer Steen. Atlantis bleef tot het einde goed doorspelen wat resulteerde in een eindstand van 11-2.

Met deze eerste overwinning kan de Rabobank equipe terugkijken op een goede start. Vol vertouwen kan er toegewerkt worden naar de volgende wedstrijd in Amsterdam tegen MIK. Als deze lijn kan worden doorgezet zijn er zeker kansen voor het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 haar eerste competitieduel van het seizoen thuis tegen SDO uit Hillegom. SDO werd vooraf gezien als een van de sterkste tegenstanders die de Mijdrechtenaren tegen zouden komen, maar dit bleek uiteindelijk behoorlijk mee te vallen. Atlantis is met een vernieuwde ploeg … Lees meer »