De Vinken mist creativiteit

Geplaatst op: 5 september 2010

Het is de hoofdmacht van De Vinken niet gelukt om in de eerste veldcompetitiewedstrijd de punten in huis te houden. Het bezoekende Fiks uit Oegstgeest trok na een 4-5 tussenstand bij rust uiteindelijk aan het langste eind en wist in de tweede helft deze voorsprong langzaam uit te bouwen. Met een 7-10 eindstand moesten de Vinkeveners de eerste verliespartij incasseren.

Opstelling
Vinken's eerste aanval ging voortvarend van start. Helene Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman wisten al snel het gele plastic te vinden. Door afstandstreffers van Kroon en Koeleman was het binnen vijf minuten 2-0.
Na de vakwissel was ook Vinken's tweede aanval flink gevaarlijk. Silvia van Dulken, Joyce Kroon, Kelvin Hoogenboom en Ruud Oussoren hielden de snelheid in het spel en na een eerste nog naast gaande probeersel en ook een tegentreffer van Fiks was Silvia van Dulken wel succesvol met haar doorloopbal: 3-1.
Helaas was de thuisploeg niet in staat om deze prima start een goed vervolg te geven. Langzaam maar zeker kreeg Fiks meer grip op het spel. Met lepe aanvallen, net iets feller op de bal spelen en goede rebounds kreeg Oegstgeest het betere van het spel. Al snel was het gelijk en vervolgens kwamen de bezoekers op 3-5.
Het kostte De Vinken net even te veel inspanning om goed in het scoringsritme te komen. Een afstandstreffer van Mariska Meulstee (haar vierhonderdste voor de Vinkeveense hoofdmacht) bracht de thuisploeg wel weer dichterbij, maar de gelijkmaker zou niet meer vallen

Tweede helft
Direct na rust was de Fiksaanval opnieuw trefzeker. Een prima benutte vrije bal van Ruud Oussoren liet het thuispubliek even opveren. Toch ontbrak het De Vinken aan stootkracht en toen zelfs vanaf de stip de kans om gelijk te maken niet werd benut kregen de bezoekers nog meer zelfvertrouwen. Fiks benutte een door Vinken omstreden strafworp wel en daarna kwam Oegstgeest ook nog op drie punten voorsprong. Een tweede treffer van nestrix Helene Kroon bracht nog heel even hoop binnen de Vinkengelederen, maar daarna bleek het Vinkeveense offensief onvoldoende daadkracht te bezitten om echt gevaarlijk te worden. Vervolgens was de aanval van Oegstgeest nog wel twee maal succesvol, waarmee de strijd definitief gestreden was. Een late treffer van Peter Kooijman was nog slechts van belang voor de statistieken: 7-10 eindstand.

Met dit verlies lijkt De Vinken de status van degradatiekandidaat nog even niet verloren te zijn. Volgende week wacht het relatief onbekende Revival in Terschuur op de komst van de Vinkeveners, die hopelijk in den vreemde wel in staat zijn om te verrassen.

Het is de hoofdmacht van De Vinken niet gelukt om in de eerste veldcompetitiewedstrijd de punten in huis te houden. Het bezoekende Fiks uit Oegstgeest trok na een 4-5 tussenstand bij rust uiteindelijk aan het langste eind en wist in de tweede helft deze voorsprong langzaam uit te bouwen. Met … Lees meer »