Argon doet zichzelf tekort tegen Gemert

Geplaatst op: 30 augustus 2010

In een wedstrijd waarin Argon beter speelde dan Gemert wist Argon niet tot scoren te komen. Het was Argon dat het spel maakte, maar Gemert ging beter om met de enkele kansen die ze kregen. Dit resulteerde in de eerste nederlaag van Argon in de Topklasse. Het was Erik van Dijk die Gemert in de 18e minuut aan het enige en winnende doelpunt hielp.

Argon begon sterk aan de wedstrijd en had een paar kleine mogelijkheden.
Het meeste balbezit was voor de club uit Mijdrecht, maar Argon kon het de verdediging van Gemert niet moeilijk maken. In de beginfase van de wedstrijd waren het Keven van Essen en Thabiso van Zeijl die het doel van Gemert onder vuur namen. In de 11e minuut kopte Bas van der Reijken voor Gemert net over.

In de omschakeling was Gemert erg sterk, dit resulteerde in de 18e minuut in de 1-0 voor Gemert. Erik van Dijk onderschepte de bal op het middenveld en kon zonder te worden aangevallen doorlopen naar het doel van Argon en schoof de bal in de linkeronderhoek. In de 29e minuut was Gemert dichtbij de 2-0 toen Bjorn Becker zijn vrije trap spectaculair door Kevin Rijnvis zag worden gestopt.

Na de 1-0 trok Gemert zich terug op eigen helft en liet Argon het spel maken. Jasper de Haer en Patrick Lokken hadden allebei nog een goede kop kans. Kevin van Essen schoot tweemaal van afstand op doel. Tot de rust was het Argon dat het meeste balbezit had. De sterk spelende Gemert aanvoerder Mark van Dijk organiseerde zijn manschappen zo dat Argon er moeilijk doorheen kon komen.

Na de rustpauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Argon was de club die voetbalde en op zoek ging naar de gelijkmaker. Gemert was van plan om de 1-0 voorsprong uit te voetballen. In de 67e minuut was het Argon die de eerste goede kans van de tweede helft kreeg. Patrick Lokken gaf de bal vanaf rechts voor op Brayton Biekman die met een knap hakje bijna Gemert doelman Sven van Ommeren verraste. Twee minuten later kreeg Gemert een mogelijkheid om de score uit te breiden, maar Kevin Rijnvis voorkwam dit met een knappe redding.

Argon kreeg daarna via Tuan Trong Minh, Samir Jebbar en Joshua Patrick de kans om te scoren, Gemert doelman Sven van Ommeren bleek steeds een sta in de weg te zijn. Tien minuten voor tijd wisselde Gemert coach Bert Ruijsch zijn enige aanvaller voor een extra verdediger om zo de nog overgebleven aanvallende aspiraties te laten varen.

Vijf minuten voor tijd kreeg Patrick Lokken een goede kans om met het hoofd te scoren na een voorzet vanaf de rechterkant. Weer was het doelman van Ommeren die knap redde en zo Gemert aan de overwinning hielp. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Patrick Lokken de rode kaart wegens commentaar op de leiding.

In de slotfase van de wedstrijd probeerde Argon met de lange bal nog iets te forceren, maar de solide verdediging van Gemert gaf geen krimp. Door deze nederlaag blijft Argon steken op drie punten en krijgt het woensdag 1 september thuis de kans tegen VVSB om weer een wedstrijd winnend af te sluiten.
Opstelling Argon: Kevin Rijnvis, Nick Vijlbrief, Jasper de Haer, Tuan Trong Minh (76e minuut Samir Jebbar), Jocelino de Sa, Kevin van Essen, Brayton Biekman, Anton den Haan (87e minuut Lorenzo Lassooij), Patrick Lokken, Thabiso van Zeijl, Joshua Patrick (83e minuut Dion Gerritsen).

Scheidsrechter: Dhr. Hof
Toeschouwers: 750

In een wedstrijd waarin Argon beter speelde dan Gemert wist Argon niet tot scoren te komen. Het was Argon dat het spel maakte, maar Gemert ging beter om met de enkele kansen die ze kregen. Dit resulteerde in de eerste nederlaag van Argon in de Topklasse. Het was Erik van … Lees meer »