Argon in slotfase langs FC Lienden

Geplaatst op: 23 augustus 2010

Argon heeft haar eerste wedstrijd in de Topklasse zondag met winst weten af te sluiten. Op bezoek kwam FC Lienden uit de gelijknamige plaats in de Betuwe.
Argon begon fel aan de wedstrijd en dit resulteerde in de 1e minuut gelijk al in een 1-0 voorsprong. Aanwinst Brayton Biekman soleerde vanaf de middenlijn richting de goal van FC Lienden, de voorzet die hij gaf werd vervolgens door Jaap Davids in eigen doel gewerkt.

De eerste helft domineerde Argon de wedstrijd met bij vlagen goed voetbal.
Daar waar vorig seizoen nog wel eens snel de lange bal werd gehanteerd om de snelle spitsen in stelling te brengen, was er vandaag sprake van redelijk goed verzorgd combinatievoetbal. In de 14e minuut werd Argon een loepzuivere penalty onthouden toen Joshua Patrick werd getorpedeerd, de scheidsrechter liet tot verbazing van het in grote getale opgekomen publiek echter doorspelen.
Argon liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en bleef gretig opzoek naar uitbreiding van de voorsprong. Een afstandsschot van Thabiso van Zeijl belandde op de lat en een vrije trap van Patrick Lokken viel naast het doel van de FC Lienden.

In de tweede helft was het wederom Brayton Biekman die van zich liet spreken.
Hij gaf een goede pass op Thabiso van Zeijl die na een sterke individuele actie hard de 2-0 binnen schoot. Argon zat in een zetel maar van het rustig uitspelen van de wedstrijd was geen sprake aangezien Gerrit Jan Bartels FC Lienden direct op 2-1 bracht.

FC Lienden coach Hans Kraay junior besloot om Jeroen van Kerkhof in te brengen, deze lange spits zorgde ervoor dat FC Lienden wat opportunistische ging spelen. Patrick Lokken schoot voor Argon net als John van Loenhout voor FC Lienden nog een bal op de paal, waardoor er voor beide doelen veel activiteit was.

Uiteindelijk maakte Jeroen van Kerkhof in de 71e minuut de 2-2. Zo gaf Argon een zeker lijkende voorsprong uit handen en begon FC Lienden steeds beter te voetballen. Toen volgde een tumultueuze slotfase waarin beide ploegen kansen kregen. Patrick Lokken schoot in de 82e minuut vrij voor doelman Armand van den Top hard naast de goal. FC Lienden kreeg nog een grote kans uit een corner, Solomon Caulley kopte net naast het doel van Argon.

Het was Jasper de Haer die er voor zorgde dat Argon diep in blessuretijd alsnog de volle winst pakte. Joshua Patrick zette de bal voor de goal. Brayton Biekman kopte de bal knap in, de doelman van FC Lienden pareerde met enig fortuin deze bal. Jasper de Haer was als eerste bij de bal om deze in de rebound vlak voor de doellijn het doel in te wippen. Zo bezorgde hij Argon alsnog de overwinning die op basis van de eerste helft zeker terecht was.

Brayton Biekman en de sterk spelende Kevin van Essen hebben laten zien dat ze zeker een aanwinst zijn. Het vertoonde spel was bij vlagen van hoog niveau. Iedereen die Argon een warm hart toe draagt is terecht benieuwd waar dit avontuur Topklasse gaat eindigen.

Opstelling: Kevin Rijnvis, Nick Vijlbrief, Jasper de Haer, Tuan Trong Minh, Jocelino de Sa, Kevin van Essen, Brayton Biekman, Anton den Haan, Patrick Lokken, Thabiso van Zeijl (71e minuut Aziz Ouaouirst), Joshua Patrick.

Scheidsrechter: J. Bleije
Toeschouwers: 950

Argon heeft haar eerste wedstrijd in de Topklasse zondag met winst weten af te sluiten. Op bezoek kwam FC Lienden uit de gelijknamige plaats in de Betuwe. Argon begon fel aan de wedstrijd en dit resulteerde in de 1e minuut gelijk al in een 1-0 voorsprong. Aanwinst Brayton Biekman soleerde … Lees meer »