Magere winst in laatste wedstrijd Atlantis 1

Geplaatst op: 7 juni 2010

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. In Alkmaar moest tegenstander DSO verslagen worden. Deze ploeg werd dit jaar al drie keer eerder verslagen, dus Atlantis 1 was het aan haar stand verplicht dit weer te doen. De omstandigheden waren zwaar en het team was niet compleet, waardoor het een behoorlijk stroeve pot werd. Maar uiteindelijk kon de Mijdrechtse ploeg toch met 2 punten naar huis na een minimale overwinning van 6-5.

Door de afwezigheid van Lisanne van Doornik en Sandra Gortenmulder startte Atlantis deze wedstrijd niet in de gebruikelijke opstelling. De invallers kwamen dit keer niet uit Atlantis 2 dat door goede kampioenskansen de prioriteit kreeg. Wilma Kranenburg en Leoniek van der Laan uit Atlantis 3 waren bereid gevonden de lege posities op te vullen. Zij hadden er al een volledige wedstrijd op zitten, maar door negentien afzeggingen in de seniorenteams van Atlantis kon de Rabobank ploeg verder geen reserves meenemen. Zeker met de temperatuur van rond de 27 graden is het bewonderenswaardig dat zij de wedstrijd tot een goed einde hebben weten te brengen..

De wedstrijd begon goed voor de Mijdrechtenaren. Het eerste schot dat gelost werd was gelijk raak. Hierna was het echter gedaan met de scherpte. De verdediging stond als een huis en er werden aardig wat goede kansen gecreëerd, maar de afronding ontbrak voor Atlantis 1. Strafworpen en doorloopballen werden gemist waardoor er niet kon worden uitgelopen op tegenstander DSO. Uiteindelijk vond na een kwartier spelen ook DSO de korf, waardoor er met een gelijke stand gewisseld werd. Ook de tweede aanval had moeite de korf te vinden. Na 35 minuten spelen stond er pas een score van 3-2 in het voordeel van Atlantis op het scorebord.

Omdat de kansen er wel waren en ook vele ballen dicht tegen een treffer aan zaten, was er goede hoop dat de doelpuntjes nog wel zouden vallen. Maar helaas, ook in de tweede helft wilden ze maar niet vallen. De Rabobank equipe kwam zelfs even op achterstand, maar dit werd vijf minuten later weer omgebogen in een voorsprong. Verdedigend was de ploeg uit Mijdrecht goed bezig, waardoor de ook score van DSO beperkt bleef. Het laatste doelpunt kwam tien minuten voor tijd uit de handen van invalster Leoniek van der Laan. Dit leverde Atlantis een 6-5 overwinning op.

Met deze wedstrijd zit het seizoen er weer op voor Atlantis 1. Het door Rabobank gesponsorde team is op de 2e plaats geëindigd. De kansen voor het kampioenschap werden al een aantal weken eerder verspeeld, waarna Atlantis 1 nooit meer echt hersteld is naar het oude niveau. Volgend jaar zit de ploeg dus nog steeds in de 4e klasse en zal er opnieuw volop gestreden worden voor de promotie.

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. In Alkmaar moest tegenstander DSO verslagen worden. Deze ploeg werd dit jaar al drie keer eerder verslagen, dus Atlantis 1 was het aan haar stand verplicht dit weer te doen. … Lees meer »