Atlantis 3 sluit af met winst

Geplaatst op: 7 juni 2010

Atlantis begon zonder de (door fysieke ongemakken) spelers Nadia Bachdim en Serge Kraaikamp. De verdediging werd gevormd door: Sandra Pronk, Wilma Kranenburg, Jan-Willem van Koeverden Brouwer en Bert Pauw. In de aanval startten: Mirjam Gortenmulder, Leoniek van der Laan, Pleun Neurink en Barry van der Waa.

In verband met het huwelijk van Arjen Markus werd de wedstrijd vervroegd naar 09:30 uur. Gezien de extreme warmte als tweede tegenstander op deze dag was dat een gunstige bijkomstigheid. Aanvankelijk leek Atlantis de grootste moeite te hebben met de warmte. Pleun Neurink scoorde nog wel van grote afstand de 1-0, maar ZKC'31 begon agressiever aan de wedstrijd en kwam terecht op voorsprong: 1-2. Mede via een verzilverde strafworp van Jan-Willem van Koeverden Brouwer kwam met de rust een 2-3 stand op het scorebord.

In de tweede helft werd Atlantis geleidelijk de bovenliggende ploeg. Er werd gewoon scherper en agressiever gespeeld. Met een korte kans van Barry van der Waa werd direct de 3-3 aangetekend, waarna de scores aan beide zijden vallen. Via een ver afstandsschot van Bert Pauw en een slimme doorloop bal van Leoniek van der Laan wordt het: 5-5. De scheidsrechter doet ook een duit in het zakje en laat de spanning nog verder oplopen door herhaalde overtredingen in de paalzone over het hoofd te zien. De spelers blijken niet de enigen te zijn die last hadden van de warmte.

Ondertussen is trainer/coach Harold Taal in de ploeg gekomen en met nog 15 minuten te spelen wordt de inzet van de spelers beloond via twee terecht meegekregen strafworpen: 8-6. Met als slotstuk een ver afstandsschot van Bert Pauw wordt de eindstand bepaald op 9-6. Diezelfde avond kon deze mooie afsluiter van het seizoen ook gevierd worden met bruidegom Arjen Markus.

Zaterdag 5 juni won het door Architekten- en ingenieursbureau HW van der Laan bv gesponsorde 3e team van Atlantis thuis met 9-6 van ZKC'31. Met deze laatste wedstrijd van het seizoen is het team van trainer/coach Harold Taal op de vierde plaats geëindigd in de reserve 4e klasse. Atlantis begon … Lees meer »