Eind goed al goed

Geplaatst op: 7 juni 2010

Het eerste achttal van korfbalvereniging De Vinken heeft de veldcompetitie op een uiterst plezierige manier afgesloten. Met een keurige 12 - 7 overwinning op naaste concurrent Atalante uit Apeldoorn eisten de Vinkeveners de vierde plaats op in poule 2D van het KNKV. Na afloop van de wedstrijd waren er mooie woorden en veel cadeaus voor scheidend trainer-coach Siemko Sok.

Sterke start
Op een zonovergoten kunstgrasveld kwam de thuisploeg afgelopen zaterdag het best uit de startblokken. Vinken's eerste aanval met aanvoerster Charita Hazeleger, Helene Kroon, Kelvin Hoogenboom en Ruud Oussoren bracht via een fraaie afstandstreffer van Oussoren binnen 20 seconden een 1-0 voorsprong op het scorebord. Charita Hazeleger verdubbelde deze score vanaf de stip.
Ook het tweede aanvalsvak van de Fortisformatie ging voortvarend te werk. Silvia van Dulken en Mariska Meulstee werden uitstekend bediend door hun vakmaatjes Peter Koeleman en Peter Kooijman. Al na zeven minuten was de voorsprong opnieuw verdubbeld na twee door de mannen aangegeven doorloopballen van Mariska Meulstee. Nog geen twee minuten later mocht captain Hazeleger opnieuw op de stip plaatsnemen. De door Helene Kroon verdiende strafworp was opnieuw geen moeilijke klus, zodat binnen tien minuten een riante 5-0 voorsprong bereikt was.

Warmte
Vervolgens leek de warmte meer grip op het spel te krijgen. Beide teams werkten weliswaar hard voor de kansen, maar veel treffers vielen er niet echt meer. Ook de drinkpauzes halverwege de speelhelften brachten weinig extra elan.
Daarbij zat het de Apeldoorners niet echt mee. Ondanks verwoede pogingen was men niet in staat om echt dichterbij te komen. Een eerste tegentreffer werd teniet gedaan door een benutte vrije bal (Meulstee).Het tweede doelpunt van de bezoekers werd vlak na rust weer teniet gedaan. Charita Hazeleger verzilverde een klein kansje dat ontstond na een verrassend kunstje van Kelvin Hoogenboom.
Ook Vinken's topschutter Mariska Meulstee hield haar vizier goed op scherp, waardoor ook de derde tegentreffer van Atalante al snel weer teniet gedaan werd: 8-3 tussenstand.

Langzaam leken de bezoekers zich te herpakken. Atalante kwam terug tot 8-5, maar halverwege de tweede helft brak Helene Kroon toch weer de ban. Van afstand tekende Vinken's nestrix voor 9-5. Nog voor de tweede waterpauze kwam Atalante opnieuw terug, maar tegen dit Vinken was toch echt geen Apeldoorns kruid gewassen. Het tactisch minder sterke feit deed zich voor dat men Vinken's hoofdaanvalster alle ruimte liet, waardoor Mariska Meulstee ook in de laatste fase nog diverse malen vrij kon aanleggen. Na 10-6 benutte Ruud Oussoren een klein kansje en een benutte Apeldoornse strafworp werd door Mariska direct ongedaan gemaakt. Van afstand bracht de makkelijk scorende Vinkeveense de eindstand op 12-7.

Twee leuke jaren
Na de wedstrijd werd in het heerlijke voorjaarsweer het kunstgras verruild voor het echte groen. Op de trainingsvelden sprak Charita Hazeleger de afscheidnemend coach Siemko Sok toe en zij overhandigde de Amstelvener een flink vakantiepakket voor het hele gezin. Ook verzorgster Ria Kamminga werd gefêteerd voor haar trouwe inzet, terwijl clubvoorzitter Henk Kroon en TC-voorzitter Frans-Karel de Rooij de scheidende trainer bedankten met bloemen en een waardebon.
Het laatste woord was aan de coach zelf. Ook Sok had diverse presentjes voor al zijn spelers en speelsters meegenomen. Een aantal toepasselijke cadeaus kregen de dames en heren van het team in twee aparte tassen aangereikt. Een sympathieke apotheose bij een uiteindelijk tot volle tevredenheid stemmend competitieresultaat.

Het eerste achttal van korfbalvereniging De Vinken heeft de veldcompetitie op een uiterst plezierige manier afgesloten. Met een keurige 12 - 7 overwinning op naaste concurrent Atalante uit Apeldoorn eisten de Vinkeveners de vierde plaats op in poule 2D van het KNKV. Na afloop van de wedstrijd waren er mooie … Lees meer »