VZOD F2 kampioen veld 2010

Geplaatst op: 1 juni 2010

VZOD F2 is in september gestart met het spelen van wedstrijden. Na een moeizame eerste veldhelft hebben de zes sterspelers in de zaalcompetitie al laten zien dat ze heel veel geleerd hebben op korfbalgebied. Tijdens de tweede helft van het veldseizoen hadden ze daarom met hun trainers/coaches Mirjam van Soest en Lars van Limpt afgesproken om hoge ogen te gaan gooien op het veld. Dit lieten zij ook zeker zien door in de eerste vijf wedstrijden enkel punten te laten liggen tegen Tempo F4 in de altijd lastige uitwedstrijd in Alphen a/d Rijn.

De laatste wedstrijd van het seizoen van de VZOD F2 was uitgerekend tegen hetzelfde Tempo F4. En deze wedstrijd bepaalde ook wie er kampioen zou worden; VZOD moest winnen om de eerste plaats te bereiken, Tempo had aan een gelijkspel voldoende. Bij VZOD waren Iris, Manon, Justin, Bart en de beide Melissa's er klaar voor. Al vlot zet VZOD de score op 1-0. Tempo laat zich niet kennen en speelt fel. Tegen het einde van de eerste helft heeft Tempo de overhand en zet de stand op 1-2.

Na de rust gaat het een tijdje gelijk op, zonder dat er gescoord wordt. Totdat VZOD de stand gelijktrekt met 2-2. En nu krijgt de VZOD F2 weer de bezieling die het nodig heeft. Ze gaan duidelijk sterker spelen, en worden beloond met tweemaal een bal in de korf: 4-2. De normale speeltijd is al voorbij, maar de scheidsrechter - die strikt en consequent fluit - houdt een ruime blessuretijd aan. Dan slaagt Tempo er in om de score op 4-3 te zetten. De spanning stijgt ten top, elke seconde lijkt een eeuwigheid te duren, en dan weerklinkt het verlossende eindsignaal. VZOD F2 is kampioen! Bloemen, taart en 's avonds een huldiging was hun deel!

VZOD F2 is in september gestart met het spelen van wedstrijden. Na een moeizame eerste veldhelft hebben de zes sterspelers in de zaalcompetitie al laten zien dat ze heel veel geleerd hebben op korfbalgebied. Tijdens de tweede helft van het veldseizoen hadden ze daarom met hun trainers/coaches Mirjam van Soest … Lees meer »