Atlantis E2 ongeslagen kampioen

Geplaatst op: 1 juni 2010

Afgelopen zaterdag is de E2 van Atlantis gesponsord door DHIM kampioen geworden in de veldcompetitie. Na een matige zaalcompetitie die werd afgesloten met een op één na laatste plaats, werd er hard getraind om te kunnen knallen op het veld. Dat is zeker gelukt, er werd één keer gelijk gespeeld en de rest werd gewonnen.

De competitie begon begin april. Het was slecht weer en de wedstrijd tegen Tempo E4 stond op het programma. Als snel bleken beide teams aan elkaar gewaagd te zijn. Het ging gelijk op. Atlantis pakte even de voorsprong, maar Tempo maakte het gelijk. Zo gingen ze de rust in. Atlantis maakte er 2 -1 van. Het leek erop dat Atlantis zou winnen, maar twee minuten voor tijd maakte Tempo gelijk. Atlantis knokte nog voor een doelpunt, maar tevergeefs.

De week erna reisde de E2 af naar Kudelstaart om tegen VZOD E2 te spelen. Deze ploeg had de eerste wedstrijd wel gewonnen en stond dus bovenaan in de competitie. Atlantis was scherp en gebrand op een overwinning. Dit leidde tot een russtand van 1 - 5 in het voordeel van Atlantis. In de rust kreeg het team de opdracht van de coach om niet te verslappen, want ze waren er nog niet. Het scoren ging niet meer zo makkelijk als in de eerste helft, maar er werd ruim gewonnen met een mooie 1 - 7 overwinning. Tempo had ook gewonnen waardoor Atlantis en Tempo samen op de eerste plaats stonden.

Het werd spannend. Atlantis moest afreizen naar Alphen a/d Rijn voor een wedstrijd tegen Tempo. Beide ploegen stonden bovenaan, dus wie zou winnen zou leider in de competitie worden. Atlantis wilde graag die eerste positie veroveren. Er werd goed samengespeeld en de kansen werden uitgespeeld, wat leidde tot een 0 - 2 voorsprong. Tempo gaf nog tegengas waardoor er werd gerust met 1 - 2. Atlantis begon niet scherp aan de tweede helft. Tempo maakte gelijk. Atlantis vocht terug en scoorde nog twee mooie doelpunten. Toen het eindsignaal klonk ,was er een hoop gejuich. Atlantis stond nu alleen bovenaan met twee punten voorsprong op Tempo. Nu was het de bedoeling om dit vast te houden.

De vierde wedstrijd werd weer thuis gespeeld, nu tegen SDO (K) E2. Tegen deze ploeg had Atlantis nog niet gespeeld. Ze stonden onderaan met nul punten, maar dat zegt niets. Atlantis maakte er in de eerste aanval al 1 - 0 van. Het leek erop dat deze wedstrijd zou eindigen met veel doelpunten aan de kant van Atlantis, maar helaas bleef dit het enige doelpunt van de wedstrijd. Er werd niet echt goed gespeeld, wat ze die week daarvoor tegen Tempo wel hadden laten zien. Maar elke ploeg heeft een mindere dag en er werden wel twee punten gepakt wat het belangrijkste was. (Een gezegde in de sport is: als je ook je "mindere" wedstrijden wint, word je kampioen).

Er werd drie weken niet gespeeld. Zodoende konden we ons goed voorbereiden op de uitwedstrijd bij SDO. Deze wedstrijd speelde Atlantis veel beter dan de thuiswedstrijd. Er werd dan ook gewonnen met 1 - 4, wat betekende dat er op 29 mei een kampioenswedstrijd voor de E2 op het programma stond. Het kampioenschap was "eigenlijk" al binnen, maar als er 29 mei werd verloren en Tempo zou winnen, zou het kampioenschap gedeeld worden. Dit wilde Atlantis E2 natuurlijk niet. Er zou geknokt gaan worden voor de winst. De wedstrijd was thuis tegen VZOD E2. Er was heel veel publiek en zelfs "materiaal" om goed herrie te maken om Atlantis E2 aan te moedigen. Er werd gewonnen met 3 - 1. Atlantis E2 was alleen kampioen geworden en nog ongeslagen ook! Een topprestatie!

De spelers van Atlantis E2 zijn dit seizoen goed vooruit gegaan. Er was altijd veel publiek (bedankt enthousiaste ouders!). Het maakte niet uit of de wedstrijd uit werd gespeeld, het publiek ging mee! Als laatste willen we zeker ook de sponsor DHIM bedanken voor de sponsoring van afgelopen jaar. Na een spannend en leerzaam seizoen kan het team uitrusten en zich storten op het volgende seizoen.

Afgelopen zaterdag is de E2 van Atlantis gesponsord door DHIM kampioen geworden in de veldcompetitie. Na een matige zaalcompetitie die werd afgesloten met een op één na laatste plaats, werd er hard getraind om te kunnen knallen op het veld. Dat is zeker gelukt, er werd één keer gelijk gespeeld … Lees meer »