De Vinken legt het af tegen Zwaluwen

Geplaatst op: 31 mei 2010

Afgelopen zaterdag 29 mei speelde De Vinken 1 tegen Zwaluwen 1 in het verre Zevenaar. Voor de Vinkeveners staat er niets meer op het spel, terwijl de Zwaluwen dicht bij het kampioenschap zit bij winst op De Vinken. Het was een zeer matige eerste helft, waarbij De Vinken op alle terreinen te kort kwam. Na een 7-2 ruststand werd in de tweede helft de rebound een stuk beter verzorgd en kwam er meer Vinkeveense felheid in het spel. Zwaluwen liep halverwege de tweede helft uit en bracht de eindstand tot 17-10.

Met nog twee wedstrijden in het vooruitzicht staat er voor het eerste team van De Vinken niets meer op het spel. Door vrijuit te korfballen en met goede trainingen achter de rug werd er gehoopt op een stunt. De thuiswedstrijd werd maar ternauwernood gewonnen met 15-17 door de Zevenaren.

Met een overvloed aan zon begonnen Charita Hazeleger, Helene Kroon, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren in de aanval. De defensie werd vertegenwoordigd door Mariska Meulstee, Silvia van Dulken, Peter Kooijman en Peter Koeleman.

Vanaf de eerste minuten losten de heren van Zwaluwen al een aantal gevaarlijke schoten. Met een schot en een dubieuze strafworp, na een overtreding van het hinderen bij een vrije bal, kwam Zwaluwen op voorsprong. De andere Vinkenaanval verzorgde goede kansen, waaronder een kansje van Silvia. Na de 3-0 maakte Peter Koeleman handig gebruik van het blok en scoorde een wegtrekbal. Met name door het te weinig bewegen had De Vinken veel last van eenschots aanvallen. De Zevenaarders konden vaak zakken en wegketsende ballen onderscheppen. Aanvallend speelde Zwaluwen de juiste personen uit voor het schot, waardoor de Vinkeveners niet konden zakken. Iets wat normaal een sterke punt is voor het team van Siemko Sok. De tweede Vinkentreffer was dezelfde actie om het blok, maar kwam nu uit handen van Peter Kooijman. Met een 7-2 ruststand leek De Vinken een makkelijke prooi voor Zwaluwen.
In de eerste Vinkenaanval van tweede helft stond Kelvin zeer sterk in de rebound met Charita. Maar liefst acht schoten werden afgevangen, waarna Rudy het negende schot door de korf zag vallen. Na de vakwissel bleef het antwoord nog geen 30 seconden uit. Gelukkig kon Silvia ook haar kansje verzilveren door handig gebruik te maken van een blok, verzorgd door Peter Kooijman.

Deze positieve lijn bleef De Vinken doorzetten. Mariska en Silvia konden met behulp van de zakkende Peter's veel ballen onderscheppen. Met een tweede insnij verzorgd door Charita en Helene kon Rudy een doorloopbal scoren. De tussenstand was 8-5 en de spanning kwam terug in de wedstrijd. Na een tegentreffer was Mariska succesvol met een vrije bal.

Dit was ook de laatste keer dat de Vinkeveners dicht bij de aansluiting zaten. Zwaluwen beschikte over meer scorend vermogen en scoorde binnen twaalf minuten 5 keer, terwijl de Vinkenteller op 6 bleef staan. Na een afstandschot kon Charita, vanuit de vang, een kort kansje achter de korf benutten en ook Peter Kooijman was succesvol met zijn schot. Het was positief dat De Vinken ook in de eindfase volle inzet toonde. Dit was aan de harde duels en aan de vele reacties van beide teams te zien en te horen. Na de 16-8 konden Kelvin en Rudy snel achter elkaar van afstand scoren. In de laatste minuut werd het Zwaluwse publiek getrakteerd op een fraaie treffer van afstand.

Met een eindstand van 17-10 speelt De Vinken volgende week de laatste wedstrijd tegen Atalante 1. Ook zal Siemko Sok na twee jaar afscheid nemen als trainer en coach van het vlaggenschip. De wedstrijd zal om 15.30 uur aanvangen in sportpark De Molmhoek.

Afgelopen zaterdag 29 mei speelde De Vinken 1 tegen Zwaluwen 1 in het verre Zevenaar. Voor de Vinkeveners staat er niets meer op het spel, terwijl de Zwaluwen dicht bij het kampioenschap zit bij winst op De Vinken. Het was een zeer matige eerste helft, waarbij De Vinken op alle … Lees meer »