Atlantis 2 nog één punt verwijderd van kampioenschap

Geplaatst op: 31 mei 2010

Atlantis begon scherp aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak zorgde ervoor dat Atlantis na acht minuten spelen voorstond met 2 - 0 door een afstandsschot en een mooie doorloopbal. Het tweede aanvalsvak had wat meer moeite om de korf te vinden. Er werden veel plaatsfouten gemaakt en te haastig tot een schot gekomen. Toch wist dit vak uiteindelijk te scoren. Met uiteindelijk een stand van 4 -2 in het voordeel van Atlantis gingen de beide teams de rust in. Er werd niet slecht gespeeld, maar de afronding liet te wensen over. Coach Petra Taal gaf het team in de rust een peptalk. Deze peptalk had geholpen. Na twee minuten spelen wist Atlantis het gat groter te maken tot drie doelpunten verschil door een schitterend afstandsschot. Oranje Nassau gaf hier antwoord op om het verschil weer tot twee doelpunten terug te brengen. Atlantis kwam steeds beter in de wedstrijd. Na negen minuten spelen in de tweede helft stond het team voor met 7 - 3. Het leek erop dat Atlantis het met deze stand niet meer zou weggeven. Het vak wat in de eerste helft moeite had met scoren, had het in de tweede helft weer lastig. Er werden goede aanvallen opgezet en er werd hard geknokt, maar de bal wilde er maar niet in. Het spelers in het verdedigingsvak deed het heel goed. Twintig minuten lang zorgden ze ervoor dat Oranje Nassau niet tot scoren kon komen. Na deze periode kwam Oranje Nassau toch nog terug tot 7 - 5. Ondertussen was Jeroen Korver in het veld gebracht voor Peter van der Wel. Atlantis bleef er voor vechten, de stand bleef onveranderd. Janneke van Ginkel kwam erin voor Natasja Korver. Laatstgenoemde kreeg applaus van het publiek en de spelers omdat dit haar laatste wedstrijd was. Hierna Atlantis verslapte iets, waardoor Oranje Nassau haar kans greep om te scoren en zo was het verschil nog maar één punt. Een spannende slotfase volgde, Oranje Nassau rook dat er misschien nog een punt uit de wedstrijd te slepen was. Atlantis liet dit echter niet gebeuren en maakte twee minuten voor het einde de bevrijdende 8 - 6. Oranje Nassau probeerde het nog een keer en maakte er 8 - 7 van. De wedstrijd werd professioneel door Atlantis uitgespeeld, wat resulteerde in een benauwde 8 - 7 overwinning, maar de punten waren binnen.

Het was nog een half uur wachten of het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 al kampioen was. Concurrent VZOD speelde een half uur later tegen Triaz. Bij verlies of gelijkspel van VZOD was Atlantis kampioen. VZOD wilde het Atlantis niet te makkelijk maken en heeft van Triaz gewonnen.

Aankomende zaterdag 5 juni speelt Atlantis 2 om 14.00 uur haar kampioenswedstrijd uit tegen SDO 2 in Hillegom. Atlantis heeft aan een gelijkspel voldoende om kampioen te worden. Er gaat uiteraard gestreden worden voor de winst! Bij een kampioenswedstrijd hoort natuurlijk veel publiek. Dus komt allen naar sportpark de Zanderij in Hillegom om Atlantis 2 naar het kampioenschap te leiden!

Afgelopen zaterdag speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 haar op één na laatste wedstrijd van dit seizoen. Het team is hard op weg naar het kampioenschap. Er werd deze zaterdag gespeeld tegen Oranje Nassau 3. De uitwedstrijd tegen Oranje Nassau was overtuigend door Atlantis gewonnen met 5 - 10. … Lees meer »