De Vinken C2 kampioen

Geplaatst op: 31 mei 2010

De Vinken C2 kampioen Met nog twee wedstrijden te gaan was de strijd voor De Vinken C2 eigenlijk al gestreden. Na de zeer overtuigende 7-1 winst vorige week op concurrent EKVA kon het eigenlijk niet meer misgaan. Slechts één puntje had de Super de Boer ploeg nodig om kampioen te worden.

Met de wetenschap dat tegenstander SDO de vorige keer met 8-3 werd verslagen betrad de ploeg vol vertrouwen het veld. De ploeg begon met Jorn Klaassen, Niek Nagtegaal, Wies van Beek en Kirsten de Haan in de aanval en Patrick Mur, Amber Nagtegaal, Romy Bras en Melissa Hartsink in de verdediging. De bank werd gevuld door Mila Kroon, Britt Augustin en Melvin Jansen. Dat de ploeg toch wel gespannen was bleek wel in de eerste paar minuten. SDO was geenszins de mindere en een gelijke strijd ontspon zich. Met kansen over en weer. Na de 0-1 in de tweede minuut, was het Wies die met een mooie doorloopbal de gelijkmaker op het scorebord bracht. En ook na de 2-1 van Melissa, die daar snel op volgde, bleef het spelbeeld hetzelfde. De ene keer kreeg De Vinken een kans en even later was het SDO dat leek te gaan scoren. Maar veel gescoord werd er niet. Alleen de bezoekers uit Kamerik wisten de korf te vinden. Een 2-2 ruststand was het gevolg.

In het begin van de tweede helft leek het erop dat De Vinken ietwat meer de overhand kreeg. Niet eens zozeer in de aanval, maar vooral in de verdediging. Daar werden de ballen steeds sneller onderschept. Zodoende kreeg de Vinken-aanval ook meer mogelijkheden om te scoren. Twee mooie acties van het aanvalsvak werden afgerond door Patrick. Langs de kant voelde je na die 4-2 de opluchting. Het gat was geslagen. Even leek het er nog op dat SDO kon terugkomen in de wedstrijd, maar de strafworp werd gemist. Toen vlak daarna Romy en Melvin in dezelfde minuut wisten te scoren, was de strijd bij 6-2 toch echt gestreden. De ploeg kreeg steeds meer vertrouwen en datgene wat in de eerste helft nog niet zo goed lukte, lukte nu wel. De ene kans na de andere kans werd gecreëerd. De een nog mooier dan de ander. Dat er daarbij slechts twee keer gescoord werd (Patrick en Mila), was eigenlijk nog een wonder. Maar met 8-2 winnen in je kampioenswedstrijd is een mooi resultaat. En daar was de ploeg van coach Melanie Kroon dan ook terecht zeer blij mee.

De Vinken C2 kampioen Met nog twee wedstrijden te gaan was de strijd voor De Vinken C2 eigenlijk al gestreden. Na de zeer overtuigende 7-1 winst vorige week op concurrent EKVA kon het eigenlijk niet meer misgaan. Slechts één puntje had de Super de Boer ploeg nodig om kampioen te … Lees meer »