De Vinken 3 na verlies concurrent kampioen

Geplaatst op: 31 mei 2010

De Vinken 3 na verlies concurrent kampioen Met nog twee wedstrijden voor de boeg kon De Vinken 3 zich geen misstap veroorloven. Ondanks het feit dat alle wedstrijden tot nu toe gewonnen waren, was een kampioenschap nog allerminst zeker. Want concurrent Fiducia verloor tot nu toe alleen van de Vinkeveners (9-3). Aangezien beide ploegen de overige wedstrijden veelal ruim en makkelijk wisten te winnen, leek het erop uit te draaien dat op laatste speeldag (zaterdag 5 juni) de beslissing zou vallen in de onderlinge ontmoeting.

Afgelopen zaterdag was het dus zaak om geen steek te laten vallen. Op papier had Fiducia een zwaardere tegenstander dan De Vinken. De concurrent trof een steeds beter draaiend Reeuwijk, waarvan De Vinken vorige week maar nipt van wist te winnen (12-13). Voor De Vinken 3 stond de wedstrijd tegen het fysiek sterke HKC uit Utrecht op het programma.

Met de opdracht om alleen aan deze wedstrijd te denken en vanaf het begin aan scherp te zijn begon de ploeg aan de wedstrijd. Ondanks de ervaring binnen de ploeg leek het erop dat er toch al wel iets van spanning aanwezig was. Slordig balverlies en slechte schoten kenmerkte het eerste kwartier van de wedstrijd waarin alleen Elisa Roosendaal tot scoren kwam. Het tweede kwartier begon het echter iets beter te draaien. Twee scores van Hans van Dasler bracht de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. Gezien het veldspel meer dan terecht, want ondanks het feit dat het spel nog niet al te best was, bakte de tegenstander er nog minder van. Verdedigend stond het namelijk bij de Vinkenploeg als een huis. Er werden nauwelijks kansen weggegeven en de ballen werden snel onderschept. Het was dus zaak om voor de rust tot een beslissende voorsprong te komen. Via Daniëlle Lommers, die haar laatste wedstrijd speelde, en Marcel St. Nicolaas gebeurde dat ook min of meer. Een 5-1 ruststand moest genoeg zijn.

Desondanks was de ploeg niet geheel tevreden over haar prestatie. Want eigenlijk had het verschil bij rust een stuk groter moeten zijn. Nu zou HKC bij een paar scores terug in de wedstrijd kunnen zijn. Na rust duurde het wederom een paar minuten voordat De Vinken tot score wist te komen. Een afstandschot van Hans van Dasler en een strafworp van Jasper van Peursem bracht de ploeg na tien minuten op de veilige 7-1. Ondanks een tegentreffer enkele minuten later was er geen vuiltje meer in de lucht. Al bleef de thuisploeg moeite houden met scoren. Iets waar ze normaal gesproken niet zoveel last van hebben. In de laatste minuten brachten Marcel St. Nicolaas en de voor Annelies Bobeldijk, ook zij speelde haar laatste wedstrijd, ingevallen Ingrid Hagenaars de eindstand op 9-2.

Na het laatste fluitsignaal was het wachten op een telefoontje uit Reeuwijk. Dat kwam na enkele minuten. Gejuich steeg op toen de uitslag bekend werd: 6-4 voor Reeuwijk. Dit puntverlies van concurrent Fiducia betekende tevens het kampioenschap van De Vinken 3. Dik verdiend na een mooi seizoen.

De Vinken 3 na verlies concurrent kampioen Met nog twee wedstrijden voor de boeg kon De Vinken 3 zich geen misstap veroorloven. Ondanks het feit dat alle wedstrijden tot nu toe gewonnen waren, was een kampioenschap nog allerminst zeker. Want concurrent Fiducia verloor tot nu toe alleen van de Vinkeveners … Lees meer »