KDO promoveert naar de derde klasse

Geplaatst op: 27 mei 2010

Op het sportpark Overburg, het complex van Sporting Martinus, vond de allesbeslissende wedstrijd tussen KDO en De Meteoor plaats. Beide ploegen kenden elkaar nog uit de reguliere competitie, waarin KDO vier punten (3-0 en 1-1) bemachtigde tegen de Amsterdammers. Gesteund door deze gunstige resultaten konden de Kwakelaars de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet zien.

Dat KDO over een fantastisch publiek beschikt was al een tijd bekend, maar de grote opkomst in Amstelveen overtrof alle verwachtingen. Twee supportersbussen waren afgeladen vol, terwijl vele Kwakelaars ook op eigen gelegenheid het complex van Sporting Martinus wisten te vinden. Complimenten voor alle supporters die KDO tegen De Meteoor hebben gesteund, want dit heeft absoluut meegeholpen in het uiteindelijke resultaat!

Om 14:30 uur begon de finalewedstrijd met een aantal sfeeracties van de Kwakelse supporters, die erg inspirerend waren te noemen. KDO startte direct fel in elk duel en De Meteoor moest alle zijden bijzetten om de Kwakelaars in bedwang te houden. Na tien minuten leidde dit sterke begin direct tot de eerste kans via Rick Kruit. Kruit scoorde, maar werd teruggefloten door de scheidsrechters wegens hands. Het geloof in eigen kunnen nam alleen maar toe en in de 20e minuut was het Joeri Stange die een opgelegde kans kreeg. Stange ontving de bal van de linkerkant en kon op tien meter van het doel vrij inschieten, maar de 18-jarige aanvaller, vorig seizoen nog spelend in de jeugd van Argon, schoot naast.
In de 35e minuut spatte een inzet van Rick Kruit vanaf 30 meter op de lat uiteen, terwijl diezelfde Kruit vijf minuten later nog een treffer afgekeurd zag worden wegens vermeend hoog spel. Kortom, KDO was in de eerste helft de betere ploeg, maar vergat dit overwicht te bekronen met één of meerdere treffers.

In de tweede helft kwam De Meteoor steeds beter in de wedstrijd en ontspon zich een gelijkopgaand duel, waarin beide teams aanspraak konden maken op de overwinning. De Kwakelse verdediging stond echter als een huis, waardoor de Amsterdammers zelden gevaarlijk konden worden.

In de 70e minuut gebeurde het dan toch waar heel De Kwakel zo op gehoopt had, de openingsgoal voor KDO. Rick Kruit en Joeri Stange waren net van positie gewisseld, zodat Kruit aan de linkerkant en Stange aan de rechterkant kwam te spelen. Rick Kruit ontving de bal in zijn voeten en gaf een loepzuivere voorzet met zijn linkerbeen op Stange die oog in oog met de keeper kwam te staan. Stange aarzelde geen moment en schoot op fantastische wijze de 1-0 tegen de touwen. De vreugde-explosie die ontstond was extreem uitbundig en iedere Kwakelaar kon zijn of haar geluk niet op.

In het vervolg van de tweede helft die meer spannend dan goed toe noemen was, nam De Meteoor alle risico's om terug in de wedstrijd te komen. De uitstekend keepende Peter Onderwater hield zijn doel echter schoon, zodat na ruim vijfennegentig zenuwslopende minuten spelen KDO volgend seizoen derdeklasser is.

Het feest na afloop van de wedstrijd was gigantisch. Hoofdtrainer Ron Langhout werd traditiegetrouw in de sloot gegooid, waarna Rick Kruit achter hem aansprong. Voor Patrick den Haan, Rainier en Dennis Onderwater betekende dit hun laatste wedstrijd van hun carrière en zij stoppen dus op hun absolute hoogtepunt. De ontladingen bij alle spelers liepen hoog op en bij menigeen was zelfs een traantje van geluk te bewonderen. Na het douchen vertrokken de spelers met de spelersbus terug naar De Kwakel, waar het nog lang zeer gezellig was.

KDO 1 heeft op Tweede Pinksterdag voor een geweldige sensatie gezorgd door de finalewedstrijd tegen De Meteoor met 1-0 te winnen. Door deze prachtige overwinning promoveren de Kwakelaars naar de derde klasse, waarin vele streekderby's worden verwacht tegen o.a. RKDES en Legmeervogels. Op het sportpark Overburg, het complex van Sporting … Lees meer »