Atlantis 6 kampioen

Geplaatst op: 17 mei 2010

Atlantis 6 heeft het in de zaal wat moeilijk gehad waardoor ze een poule lager zijn geplaatst en op het veld deze schade konden inhalen. De afgelopen drie wedstrijden hebben zij dan ook dik gewonnen, en er bestond geen twijfel meer over of ze kampioen zouden worden, ze stonden namelijk bovenaan met 6 punten waar de andere 3 teams er 2 hadden. De opstelling was als volgt: Aanval: Nicole, Anita, Tim en Sander en in de verdediging stonden: Jenny, Anouk, Alwin en Alexander. In de tweede helft werd Sander gewisseld door Niels. Het begin van de wedstrijd had wat vertraging doordat de scheidsrechter die de wedstrijd zou fluiten op vakantie bleek te zijn, echter werd er snel een andere scheidsrechter opgetrommeld en konden ze met de wedstrijd beginnen. Er stond flink wat wind, maar doordat Victum Atlantis 6 eerst met "wind mee" liet spelen hadden ze een beetje voordeel. Atlantis 6 speelde 3 weken geleden ook tegen dit team en hadden daarbij gewonnen met maar liefst 8-1. Ook daar verliep het begin wat moeizaam voordat het eerste doelpunt werd gemaakt, maar uiteindelijk lukte Nicole dit met een mooi afstandschot. Daarna volgde een volgend doelpunt waardoor Atlantis voorstond met 0-2. Daardoor wisselden ze van kant en kon nu het verdedigende vak aanvallen. Atlantis had een strafworp mee gekregen die Anouk helaas niet scoorde, maar ze ving de bal gelijk en gooide hem naar Alexander die met een afstandschot het derde doelpunt maakte. Daarna scoorde Alwin de 0-4 waardoor ze weer moesten wisselen van kant.

In de rust stond het 0-4 voor Atlantis. Na de rust werd Sander gewisseld voor Niels, en had de tegenpartij ook een wissel. In de tweede helft van de wedstrijd was het Victum die als eerste scoorde, maar daarna kwam Atlantis weer terug waardoor het 1-5 stond. Atlantis viel nu aan met hun spelletje dat ze ook wel het spekkie noemen en daaruit scoorde Tim weer een doelpunt waardoor het 1-6 werd. Daarna werd er een doorgelaten en stond het 2-6. Uiteindelijk heeft Jenny nog een strafworp meegekregen welke ze goed afmaakte, en Atlantis 2-7 voorstond. In de laatste 15 minuten werd er door Victum nog een keer gescoord en door Atlantis twee keer, wat de eindstand op 3-9 bracht. Bij het horen van het eind fluitsignaal barstte er vreugde uit bij Atlantis 6, omdat zij zich kampioen konden noemen. Al snel lieten ze de kurken van de champagne knallen en werden er bloemen uitgereikt door Marianne. Eenmaal terug in de kantine van Atlantis werd er nog wat gedronken, taart gegeten en werden er mooie medailles uitgedeeld waar ze erg trots op zijn. Daarna was het nog even tijd voor een kampioensfoto!

Wij, Atlantis 6 willen hierbij nog even wat personen bedanken: onze coaches Frank van der Meer en José Nieukerke, Marianne Koerselman voor de organisatie, de sponsor Stemerdink & Verhoek, onze supporters en natuurlijk de vereniging KV Atlantis!

Afgelopen zaterdag speelde het door Stemerdink & Verhoek gesponsorde Atlantis 6 tegen Victum/IGCN 4 hun wedstrijd in Houten. In hun kampioenswedstrijd hebben ze de tegenstander verslagen met 9-3. Met nog twee wedstrijden te gaan kan het team zich de titel kampioen alvast veroorloven. Atlantis 6 heeft het in de zaal … Lees meer »