VZOD 1 gaat voor kampioen

Geplaatst op: 10 mei 2010

Enkhuizen DTS, dat was het adres waar VZOD/vd Boon afgelopen zaterdag naartoe reisde. DTS, een ploeg die in de middenmoot staat en VZOD/vd Boon, de koploper. Waar vooraf voor gevreesd werd, kwam al snel na het eerste fluitsignaal uit. Fysiek kwam DTS sterk uit de blokken, korfbaltechnisch kwam het te kort op de VZOD-formatie van Klaas Bosman, die een wedstrijd speelde die eigenlijk nooit spannend werd. Het enige spannende was de vraag of een ieder ongeschonden uit de strijd kon komen.

VZOD dicteerde de wedstrijd vanaf het beginsignaal, liet DTS niet in het spel komen en gaf nauwelijks kansen weg. Wel speelde VZOD een ongemakkelijke eerste helft en dit kwam omdat het tweede aanvalsvak maar niet op gang wilde komen, mede door het fysieke spel van DTS. Te veel kansen werden onbenut gelaten en de scherpte nam mede door het harde spel af zodat er een ruststand werd bereikt van een schamele 2-4. In de rust zette coach Klaas Bosman de puntjes weer op de bekende i en kwam VZOD/vd Boon anders uit de kleedkamer dan dat het er voor de rust inging. In de tweede helft overklaste VZOD haar onmachtige opponent volledig. Er werd niet meer gereageerd op het spel van DTS, ze gingen doen wat ze moesten doen, plezier maken. En na een paar minuten spatte het plezier er vanaf en werd een waar kat en muisspel gespeeld met DTS, dit tot groot vermaak van de meegereisde supporters.

Het plezier werd nog groter toen na de wedstrijd het bericht kwam dat Atlantis Mijdrecht, de grootste concurrent van VZOD, punten had verspeeld bij Amsterdam. Vergeten was het spel van DTS, een degelijke overwinning van het vlaggenschip van VZOD dat met de week beter gaat spelen. Eindstand na een ruststand van 2-4 was 5-15. Met nog drie wedstrijden te gaan wordt in Kudelstaart voorzichtig vooruitgekeken naar een kampioenschap. Met 4 punten voorsprong en de wetenschap dat VZOD steeds beter gaat spelen is de uitgangspositie echter veelbelovend. Niet alleen het 1e gaat voor het kampioenschap. Het tweede team heeft door verlies tegen Oranje Nassau de koppositie verspeeld maar het derde team heeft die stevig om de schouders. In de Micky Mouse competitie van de junioren A1 en A2 staan beide teams ook nog (gedeeld) aan kop. Ten slotte zijn er nog 2 jeugdteams die mee strijden om de medailles. Volg alles op de voet op www.vzod.nl

Voor de statistieken: doelpuntenmakers voor VZOD/vd Boon; Willem Mast en Anika van Os ieder 3x, Martijn Vervark, Eline Reussink en Eric Spaargaren ieder 2x, Dineke Westerhof, Donja Passies en Bart Verheul elk 1x. Uitslagen van deze zaterdag: DTS 1-VZOD 1 5-15, Oranje Nassau 3-VZOD 2 12-10, DTS 2-VZOD 3 9-17, DKV A2-VZOD A2 9-13, VZOD D1-KVA D2 3-2, VZOD E2-SDO E2 2-6, VZOD E3-De Vinken E3 2-1, OVVO F3-VZOD F1 6-11, SDO F1-VZOD F2 7-5.

Enkhuizen DTS, dat was het adres waar VZOD/vd Boon afgelopen zaterdag naartoe reisde. DTS, een ploeg die in de middenmoot staat en VZOD/vd Boon, de koploper. Waar vooraf voor gevreesd werd, kwam al snel na het eerste fluitsignaal uit. Fysiek kwam DTS sterk uit de blokken, korfbaltechnisch kwam het te … Lees meer »