Afsluiting met winst bij Feyenoord

Geplaatst op: 10 mei 2010

De laatste wedstrijd van het seizoen 2009/2010 bracht Argon naar Rotterdam, waar in de schaduw van de Kuip de strijd aan werd gebonden met de amateurs van Feyenoord. Veel stond er niet meer op het spel: de thuisploeg wist in de vorige wedstrijd het vege lijf te redden en speelt volgend seizoen dus weer in de Hoofdklasse, Argon was geplaatst voor de Topklasse en speelde dus alleen voor het behoud van de tweede plaats op de ranglijst. Dat gebrek aan spanning was in het spel terug te zien, het was met name in de eerste helft nogal gezapig en veel mogelijkheden waren er dan ook niet te zien. In het eerste half uur waren het vooral de gastheren, die toch voor enig gevaar zorgden, maar het werd ook duidelijk waarom de Rotterdamse aanvallers niet tot de meest scorende aanval van de hoofdklasse behoren, doelman Eelco Zeinstra hoefde slechts sporadisch op te treden. Omdat ook Argon weinig doelgevaar wist te scheppen, was het logisch, dat een treffer uit een stilstaande situatie zou moeten komen. Dat moment kwam kort voor rust, toen Anton den Haan de bal na een hoekschop van Jeroen Westera goed via de grond langs de kansloze doelman Bentem kopte voor de 0-1 ruststand.

Na rust schakelde Argon enkele tandjes bij en direct werd duidelijk, dat de ploeg voetballend veel meer bagage had dan de thuisploeg. Maar ook de Mijdrechtse aanvallers bleken deze middag sterk in het missen van kansen, soms zelfs zeer grote kansen: Patrick Lokken stuitte op doelman Bentem, die enkele minuten later ook het geluk had, dat Michael van Laere in vrije positie de bal toch noch tegen zijn lichaam kopte in plaats van in het gapende doel. De doelman keerde zelf een harde inzet van Patrick Lokken, maar telde zijn zegeningen toen hij in een luchtduel door de Mijdrechtse spits werd afgetroefd, maar de normaal zo trefzekere Lokken lepelde nu de bal vanaf anderhalve meter voor het doel nog over de lat. Pech had Patrick Lokken na een uur spelen, toen een prima voorzet van Michael van Laere door hem werd verlengd richting verste hoek, de kansloze doelman zag tot zijn geluk dat de bal via de paal weer in het veld terug kaatste. Met zoveel kansen kon een uitbreiding van de voorsprong eigenlijk niet uitblijven en na 64 minuten kwam die dan ook tot stand, toen Irfan Bachdim over de linkervleugel uit wist te breken en met een breedtepass Michael van Laere helemaal vrij zette, die alle tijd had en nam om de bal met precisie langs Bentem in de verre hoek te plaatsen, 0-2. In het verdere verloop bleef Argon de bovenliggende partij, maar het bleef moeilijk om tot scoren te komen, zoals Michael van Laere liet zien toen hij na 80 minuten alleen op de doelman af kon gaan, een schot tegen het lichaam van de doelman was het resultaat. In de laatste tien minuten moest Feyenoord het met een man minder doen, toen Beute zo onhandig was om voor praten zijn tweede gele kaart te pakken, waardoor Argon zelfs nog een drietal mogelijkheden kreeg om de stand verder uit te bouwen. Toen dat niet lukte aan Patrick Lokken en Frank Verlaan was het Eelco Zeinstra, die de aandacht nog op zich wist te vestigen door de thuisploeg via twee flitsende reacties op een inzet van Mensah en de rebound van Sanches Silva van een doelpunt af te houden, zodat Argon het seizoen met een in cijfers te gering uitgedrukte zege het seizoen kon afsluiten. Een keurige tweede plaats achter kampioen AFC, dat nu nog enkele weken verder mag gaan spelen om de landelijke titel(s) heeft er voor gezorgd, dat de doelstelling van een plek in de Topklasse is gehaald, terwijl de winst bij Feyenoord er op de valreep ook nog voor zorgde, dat Argon de titel in de derde periode binnen heeft gehaald. Reden genoeg om met tevredenheid terug te kijken, zeker als in ogenschouw wordt genomen dat enkele langdurige blessures van toch niet onbelangrijke spelers ook hun invloed hebben gehad.

Halverwege juli zal de voorbereiding weer gaan beginnen, tot die tijd kan genoten worden van een welverdiende vakantie en hopelijk een interessant wereldkampioenschap in Zuid Afrika.

De laatste wedstrijd van het seizoen 2009/2010 bracht Argon naar Rotterdam, waar in de schaduw van de Kuip de strijd aan werd gebonden met de amateurs van Feyenoord. Veel stond er niet meer op het spel: de thuisploeg wist in de vorige wedstrijd het vege lijf te redden en speelt … Lees meer »