Weer winst voor Atlantis 2

Geplaatst op: 10 mei 2010

Ondanks dat het tweede seniorenteam van Atlantis een goede voorbereiding had, begon het niet scherp waardoor er al snel tegen een achterstand van 0-2 werd aangekeken. Gelukkig keerde die scherpte al snel weer terug bij Atlantis waardoor er binnen 10 minuten werd teruggekomen naar een voorsprong van 3-2. Door een foutje in de verdediging kwam het al snel weer op gelijk spel. Na 20 minuten in de eerste helft wist Atlantis flink het mandje te vinden waardoor er door één schot van Auke en drie doorloopballen van Berry en Natasja een voorsprong werd genomen van 7-3. Thor wist de helft nog af te sluiten met een strafworp wat resulteerde in een ruststand van 7-4. In de rust werd er door coach Petra Taal nog een peptalk gegeven over dat we de scherpte vast moesten houden en we als team moesten blijven korfballen.

Met frisse moed werd er aan de tweede helft begonnen. Omdat het aanvalsvak wat moeilijk weer op start kwam kreeg Thor genoeg tijd om een strafworp mee te krijgen en er 7-5 van te maken. Dit was voor Atlantis het punt dat ze er genoeg van hadden en goede en mooie kansen gingen creëren. Na een mooi schot van Peter en 2 strafworpen verder werd er bij Thor naar een achterstand van 5 doelpunten gekeken. Door nog een ver schot van Thor werd het verschil naar 4 doelpunten gebracht. Atlantis had hier nog een mooi antwoord op door er weer 2 in het mandje te leggen waardoor na zo'n 20 minuten de stand 12-6 was. Thor zou deze wedstrijd nog 2 schoten scoren. Atlantis maakte nog een mooie reeks van 4 doelpunten wat in een eindstand resulteerde van 16-8.

Na de wedstrijd kreeg het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 het beste nieuws. VZOD 2 had punten laten liggen bij Oranje Nassau 3 waardoor Atlantis nu alleen aan kop staat in de poule. Op 15 mei zal Atlantis 2 uit spelen tegen Triaz 3 in Amsterdam. Deze ploeg staat momenteel 3e in de poule dus het zal weer een pittige wedstrijd worden.

Na de zware overwinning van twee weken geleden op Vlug en Vaardig was het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 er afgelopen zaterdag op gebrand een overtuigende zege op Thor 2 te behalen. Deze ploeg stond momenteel 3e dus men wist dat het een zware pot zou worden. Ondanks dat het … Lees meer »