Atlantis 5 pakt een welverdiend punt.

Geplaatst op: 10 mei 2010

Zaterdag 8 mei moest het door Van Kaam gesponsorde Atlantis 5 in Diemen aantreden tegen DKV Victoria 7. Omdat het team nog altijd wacht op de eerste punten in het tweede deel van het veldseizoen, waren ze ook ditmaal er weer sterk op gebrand een goede wedstrijd neer te zetten en met de winst naar huis te gaan.

Het eerste aanvalsvak van Atlantis met Nathalie Valentijn, Nancy Kroese, Kris Geusebroek en Marcel de Jong ging voortvarend van start en wist met twee mooie afstandschoten van Marcel op een 2-0 voorsprong te komen. Dit was mede mogelijk omdat het eerste verdedigingsvak met Anita Wolvers, José van Nieukerke, Bart in 't Veld en Carel Bijeman goed stoorde in DKV Victoria's aanvalsspel. DKV Victoria kwam na de eerste twee doelpunten met een eigen afstandschot met een voorzichtig antwoord, maar Anita Wolvers bracht met een wegtrekbal het verschil terug naar twee punten; 1-3.

DKV Victoria wist weer terug te komen tot een 3-3 gelijke stand, maar de Van Kaam/Atlantis combinatie liet zich niet kennen en twee schoten van Carel en Anita zorgden weer voor een voorsprong. Vlak voor rust scoorde DKV Victoria echter nog eenmaal waardoor de ploegen de kleedkamers in gingen met een 4-5 voorsprong voor Atlantis.

In de rust benadrukte coach Linda Bon dat het absoluut niet slecht ging, maar dat er af en toe iets te rommelig en te dicht op elkaar gespeeld werd. Als dat weggepoetst kon worden, dan zouden de doelpunten vanzelf gaan vallen.

Na de rust kwam Jeroen Mos in het veld voor Kris Geusebroek. Helaas begon Atlantis de tweede helft niet zo sterk als dat het de eerste helft begonnen was. DKV Victoria wist tot driemaal toe te scoren waardoor Atlantis nu tegen een 7-5 achterstand aankeek.

Atlantis liet zich niet uit het veld slaan en kroop met een doorloopbal van Marcel weer dichter naar DKV Victoria toe. Henk Kraaij kwam in het veld voor Bart in 't Veld, waarna Atlantis het scoren stug doorzette. Met een prachtige korte kans van Nathalie en een derde doelpunt van Anita wist de ploeg de voorsprong weer terug te pakken; 7-8.

DKV Victoria gooide echter weer roet in het eten door nogmaals te scoren. Maar met nog tien minuten te spelen, was alles nog mogelijk en Atlantis bleef vechten voor de kansen. Kansen waren er genoeg, maar de doelpunten bleven uit, waardoor bij het horen van het eindsignaal een stand van 8-8 op het scorebord stond.

Atlantis 5 mag met een zeer tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd en is ook zeer blij met het ene punt dat ze mee hebben mogen nemen naar Mijdrecht. Volgende week speelt de ploeg thuis tegen koploper SVAP '74 uit Anna Paulowna. Tijdens een bizarre en zeer stormachtige uitwedstrijd heeft Atlantis tegen dit team een 4-4 gelijkspel eruit weten te slepen en Atlantis wil deze stunt heel graag herhalen. U bent van harte welkom om het team om 13:45 uur aan te komen moedigen.

Zaterdag 8 mei moest het door Van Kaam gesponsorde Atlantis 5 in Diemen aantreden tegen DKV Victoria 7. Omdat het team nog altijd wacht op de eerste punten in het tweede deel van het veldseizoen, waren ze ook ditmaal er weer sterk op gebrand een goede wedstrijd neer te zetten … Lees meer »