Hertha sluit succesvol seizoen af

Geplaatst op: 3 mei 2010

Hertha startte scherp aan de wedstrijd, met in het achterhoofd de heenwedstrijd in Uithoorn, waarin de kansen op het kampioenschap werden verspeeld. Hertha wilde het seizoen, waarin promotie werd veilig gesteld, goed afsluiten door de laatste wedstrijd tegen Legmeervogels ruim te winnen In die opzet slaagde Hertha zeer overtuigend. Legmeervogels werd direct achteruit gedrukt en had grote moeite met het snelle en verzorgde aanvalsspel van Hertha. Hertha kwam in de beginfase op voorsprong, Rick Aarsman werd aan de rechterkant van het veld diep gestuurd en bediende de meegelopen Erik Post 1-0. De thuisploeg verdubbelde direct haar voorsprong, Post speelde zich knap vrij en legde de bal breed op de meegelopen Jorg Landwaart, die simpel de 2-0 kon binnen schieten.

Een grote score hing in de lucht, omdat de gasten uit Uithoorn de thuisploeg nauwelijks iets in de weg legden. Hertha creëerden veel kansen met goed voetbal en veel inzet. Vanuit achteruit schakelden backs Tim Bendermacher en Pieter Liesveld zich continue in om zich te bemoeien met de aanval. Het centrale verdedigingsduo Lars Overzee en Dennis van de Broek schoven om beurten door op het middenveld, zodat Hertha altijd een mannetje over had. Legmeervogels kon hier weinig tegenover stellen en werd met vlagen weggespeeld. Halverwege de eerste helft kwam Hertha op 3-0. Dennis van de Broek verzond een perfecte lange bal op de diepgaande Aarsman, die de bal fraai in een keer over de keeper lobde. Ook de 4-0 was een mooie aanval. Van de Broek speelde spits Post in, die met een snelle voetbeweging Wessel Mayer vrij voor de keeper zette, waarna Mayer de bal in de verre hoek kon schuiven. Kort voor rust werd topscorer Landwaart vrijgespeeld door een snelle combinatie via Rick Koot en Mayer, 5-0.

De tweede helft leverde een totaal ander wedstrijdbeeld op. Hertha leek vermoeid en had moeite het verzorgde aanvalsspel in de eerste helft voort te zetten. De licht geblesseerde Overzee en Wim Mollers werden gewisseld voor Peter Post en Albert Haveman. Legmeervogels had een aantal tactische omzettingen gedaan, waardoor Hertha sneller opgevangen werd. De ruimtes op het veld werden groter, omdat beide ploegen het niet meer konden belopen. Hertha verzuimde het positiespel uit de eerste helft te spelen en bracht zich zelf hiermee in de problemen. Legmeervogels kon hierdoor voor het eerst in de wedstrijd gevaarlijk worden. De Vinkeveners werden eerst nog gewaarschuwd, maar keeper Wouter Moen verrichtte een aantal goede reddingen. Moen kon niet voorkomen dat Legmeervogels nog een eretreffer kon maken en de 5-1 eindstand op het bord kon zetten. Het slotakkoord moest eigenlijk zijn voor Hertha, waarbij Mayer knap raak kon koppen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In een saaie tweede helft gebeurde er verder weinig meer.

Hertha is na de overwinning op Legmeervogels en de winst van koploper Vliegdorp bij OSM'75 (1-2) geëindigd op de tweede plaats. De ploeg van trainer Sjaak ten Den promoveren hiermee naar de vierde klasse, waarmee het zijn doelstelling heeft behaald.

Hertha 2 liet zaterdag aan het thuispubliek zien dat het de terechte kampioen is. Concurrent Montfoort werd met een ruime overwinning (5-1) opzij gezet. Joshua van Andel, Dave Ruizenaars, Frans Ruizendaal en Jeffrey Cijs (2x) waren de doelpuntenmakers. De ploeg van trainer Rodger van der Hulst werd vorige week bij Argon kampioen en zal volgend jaar in een hogere klasse te zien zijn. Volgende week speelt de jonge ploeg de laatste wedstrijd uit tegen de Meern. Er zal in de Meern om 11.45 uur worden afgetrapt.

De promotie van het eerste elftal en het kampioenschap van het tweede betekend een succesvol seizoen voor de zaterdag selectie. In een jaar waarin de overstap van het selectievoetbal werd gemaakt van de zondag- naar de zaterdagafdeling zijn de doelstellingen behaald. De selectie neemt verder afscheid van Rick Koot die naar CSW vertrekt en verzorger/looptrainer Bertus Blok die stopt. We bedanken de spelers, de technische staf, de supporters, het bestuur, de hoofdsponsor Hendrikx & Thomas Advocaten en iedereen die een steentje heeft bijgedragen voor het succesvolle seizoen en hopen op dezelfde resultaten volgend jaar.

Hertha heeft afgelopen zaterdag het seizoen afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Legmeervogels. Al in de eerste helft werd, met goed voetbal en mooie doelpunten, de wedstrijd in Vinkeveens voordeel beslist. Na een 5-0 ruststand stond na 90 minuten een 5-1 eindstand op het scorebord. Hertha startte scherp aan de wedstrijd, … Lees meer »