Argon plaatst zich voor Topklasse

Geplaatst op: 3 mei 2010

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen heeft Argon via een 3-2 zege op het nog in zwaar weer verkerende Tonegido de plaats in de Topklasse voor het volgende seizoen vastgelegd. Onder zeer natte omstandigheden streden beide ploegen vol overgave en dat betekende, dat de hondstrouwe toeschouwers, die zelfs deze omstandigheden voor lief namen, een alleszins acceptabele wedstrijd te zien kregen.
Het eerste gevaar was van de kant van de thuisploeg, die door schorsingen liefst vier basisspelers moest vervangen. Ben Ebu-Mordi ontsnapte over de linkerkant en zag zijn inzet net voor het doel langs gaan. Het eerste gevaar van de kant van de gasten kwam na tien minuten, toen Eelco Zeinstra zich voor de voeten van de doorbrekende Heutink moest werpen om erger te voorkomen. Nadat Jeroen Westera de bal na een trekbal van Ben Ebu-Mordi over de lat had gemikt en Eelco Zeinstra moest redden bij een ver doorgevoerde actie van de handige en balvaste Bektas kwamen de gasten na 18 minuten op voorsprong. Van de rechterkant mocht Jacobs iets te eenvoudig de bal voor het doel plaatsen en voorbij de tweede paal kon de lange spits Serbony de bal op het hoofd nemen. Met een goed naar beneden gekopte bal werd Eelco Zeinstra kansloos gelaten en de stand dus 0-1. Deze stand bleef echter niet al te lang staan, want vijf minuten later wist de opgekomen Frank Verlaan de bal na een voorzet van Jeroen Westera in het strafschopgebied goed onder controle te brengen en doelman Loozen met een schot uit de draai te verrassen, 1-1. Na wat mogelijkheden over en weer kwam Argon kort voor rust toch op voorsprong, toen het schoolvoorbeeld van de snelle omschakeling in de praktijk werd getoond: balverlies van Tonegido op het middenveld gaf Jeroen Westera de kans de bal in de diepte op de wegsprintende Michael van Laere te plaatsen, die op zijn beurt de bal direct in het strafschopgebied van Tonegido speelde, waar de inlopende Ben Ebu-Mordi zijn verdediger goed achter zich hield en doelman Loozen met een schuiver tot een kansloze toeschouwer maakte, 2-1.
Na de thee bleven beide teams proberen, de score te veranderen en na 68 minuten leverde dit de uitbreiding van de voorsprong op voor Argon. Ben Ebu-Mordi ontsnapte aan de linkerkant en trok de bal goed voor het doel van Tonegido, waar Joshua Patrick de kans in eerste instantie aan zich voorbij liet gaan, maar achter zich Michael van Laere zag opduiken, die Loozen met een schuiver voor de derde keer verplichtte tot de gang naar het net, 3-1.
In de periode daarna waren het vooral de Argonauten, die de kansen kregen op meer treffers, maar Anton den Haan, Frank Verlaan, Michael van Laere (twee keer) slaagden er niet in dit in een treffer om te zetten. En in minuut 88 zorgde dit dan toch nog voor een spannend slot, toen Bektas zich in het strafschopgebied vrij speelde en Eelco Zeinstra met een fraai stiftballetje passeerde voor de 3-2. En als Eelco Zeinstra zich kort daarna niet nog een keer had bewezen door de bal na een vrije trap van Jenner heel fraai uit de bovenhoek te tikken (en met hulp van zijn verdedigers de daarop volgende scrimmage overleefde) was de gelijke stand zelfs nog op de borden gekomen. Zover kwam het niet, en omdat Joshua Patrick na een steekpass van Sergio de Windt de bal wel hard langs doelman Loozen, maar ook net langs de verkeerde kant van de paal schoot, kwam Argon ook niet aan de winst met grotere cijfers.
De winst was uiteindelijk wel verdiend en dus voldoende voor promotie, Tonegido zal in de laatste wedstrijd nog moeten zorgen, dat ze ook volgend seizoen in de hoofdklasse uit mogen komen.
Na afloop van deze laatste thuiswedstrijd werd in het clubhuis nog afscheid genomen van die selectiespelers, die volgend seizoen niet meer bij Argon in de hoofdmacht zullen spelen, volgende week sluit Argon het seizoen af bij Feyenoord.

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen heeft Argon via een 3-2 zege op het nog in zwaar weer verkerende Tonegido de plaats in de Topklasse voor het volgende seizoen vastgelegd. Onder zeer natte omstandigheden streden beide ploegen vol overgave en dat betekende, dat de hondstrouwe toeschouwers, die zelfs deze … Lees meer »