Argon verliest

Geplaatst op: 26 april 2010

De eerste helft had door beide ploegen wel schriftelijk afgedaan kunnen worden, zo weinig gebeurde er op de inderdaad niet al te beste grasmat. Beide doelverdedigers hoefden slechts zelden in actie te komen en als dat wel het geval was, was dat nimmer om een gevaarlijk schot onschadelijk te maken. Volkomen logisch dus dat met een dubbelblanke stand van doel werd gewisseld.
Gelukkig voor het toch nog in behoorlijke mate opgekomen publiek werd het na rust allemaal een stuk aantrekkelijker. Er werd een tandje bij geschakeld en dat betekende, dat Argon de wat sterkere ploeg werd en Chabab het zo favoriete counterspelletje kan gaan spelen.

Na 50 minuten was er de eerste opwinding, want toen de scheidsrechter een duw in de rug van de net ingevallen Joshua Patrick niet bestrafte en slechts een hoekschop toekende, leek dat een erg magere bestraffing. Uit de daarop volgende hoekschop kopte Jasper de Haer de bal langs doelman Abdallaoui, maar de achter de lijn staande Ikariden kopte de bal uit de doelmond, volgens de assistent was het leer de lijn echter niet gepasseerd. Het bleek uitstel van executie, want in minuut 52 belandde de bal via Joshua Patrick voor de voeten van Patrick Lokken, die met een onverwachtse uithaal vanaf de punt van het strafschopgebied de verste hoek vond, doelman Abdallaoui leek te verrast om het leer nog tegen te kunnen houden, 0-1. Deze voorsprong bleef echter niet langer dan 2 minuten staan, want toen rechtsback Boukhari een aanvallende actie inzette, werd hij door Nicolai Verbiest pas binnen het strafschopgebied verdedigd en dat gebeurde op een manier, die de scheidsrechter bestrafte met een gele kaart en een strafschop. Ikariden bleek in staat, de bal langs Eelco Zeinstra in diens rechterhoek te krijgen, waarmee de stand binnen de kortste keren weer gelijk was getrokken. Er ontwikkelde zich nu een wedstrijd, die zeker niet hoogstaand, maar wel onderhoudend werd, al bleef de vaak haperende opbouw een storend element. Toch kwamen er wel kansen, zo schoot Frank Verlaan na een snel genomen vrije trap de bal maar net over de lat en werd een poging van ver van Jasper de Haer maar net door de doelman over de dwarsligger gewerkt. In de slotfase zette Chabab, dat inmiddels de voor hen negatieve uitslagen van de andere wedstrijden te horen hadden gekregen, nog een keer aan en dat leverde een mogelijkheid op voor Elaakel, maar hij stuitte op Eelco Zeinstra. Middenvelder Sam Sin probeerde nog een strafschop te versieren door in een duel met Eelco Zeinstra te gaan liggen, maar hij slaagde er niet in en had geluk, dat hij er zonder kaart vanaf kwam. Toch pakte de thuisploeg in de ruim bemeten extra tijd de volle buit en weer gebeurde dit door Ikariden vanaf de kalkstip, maar aan deze beslissing van de scheidsrechter kon niet echt getwijfeld worden. Toen de bal uit een vrije trap vanaf het middenveld het strafschopgebied werd ingepompt, hing Jasper de Haer iets te nadrukkelijk aan de arm van de opgekomen verdediger Kaabah en dus kon het fluitsignaal te boek als terecht. Ditmaal mikte de Chabab verdediger in de andere hoek en daarmee bezorgde hij zijn ploeg drie heel belangrijke punten, waar Argon met een heel katterig gevoel de kleedruimte op kon zoeken. Het op dit moment nog benodigde puntje voor plaatsing voor de topklasse zal nu volgende week gehaald moeten worden in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, waar Tonegido op bezoek zal komen.

Net als Chabab strijdt dit team nog om de p/d wedstrijden te ontlopen, eenvoudig zal dit dus ook bij deze ontmoeting niet tot stand komen.

Het is een al zo lang bekend spreekwoord, maar helaas bleek Argon na woensdagavond ook ditmaal kort voor het scheiden van de markt niet scherp genoeg om verlies te voorkomen. En net als donderdag mogen we het verlies absoluut onnodig noemen. De eerste helft had door beide ploegen wel schriftelijk … Lees meer »