Atlantis 2 pakt moeizame maar belangrijke punten.

Geplaatst op: 26 april 2010

Na de gewonnen wedstrijd twee weken geleden op de koploper, reisde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 afgelopen zaterdag af naar Zaandam. Vlug & Vaardig 2 was de opponent waarvan gewonnen moest worden om de koppositie vast te houden. Eerder dit seizoen had Atlantis thuis gewonnen van Vlug & Vaardig. Ondanks de lagere klassering van de tegenstander, is het een stugge ploeg met veel routine.

Coach Petra Taal kon helaas door omstandigheden niet aanwezig zijn, Rob Cornelisse was de vervangende coach. Atlantis 2 is Rob erg dankbaar. Het was een zonnige zaterdag en om half drie werd er gefloten voor het beginsignaal. Ondanks de rommelige voorbereiding begon Atlantis scherp en pakte het een 5-1 voorsprong. Echter het laatste kwartier van de eerste helft liepen de aanvallen van de Mijdrechtenaren stroef en kwam Vlug & Vaardig terug tot 5-4, dit was tevens de ruststand. De coach was niet tevreden met de ruststand en hamerde erop dat het feller en sneller moest in de tweede helft. Ondanks een snelle tegengoal na de rust, liep Atlantis 2 uit naar een 8-5 voorsprong. Atlantis maakte het zichzelf echter moeilijk door niet door te scoren en foutjes te maken. Hierdoor kwam Vlug & Vaardig wederom terug in de wedstrijd. Met een nog spannende laatste minuut kwam het verlossende eindsignaal met een 9-8 score op het bord voor Atlantis 2. Atlantis heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt door slordig spel en te verzuimen kansen af te maken. De overwinning staat wel en daardoor blijft de koppositie voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2.

Gezien het goede spel van de ploeg van de afgelopen maanden, kan dit wel als een incident gezien worden. Atlantis 2 heeft veel meer in zijn mars dan zaterdag getoond is en het vertrouwen is er dat het de volgende wedstrijd weer laat zien wat het kan. Komende twee weken kan Atlantis werken aan zijn vorm om dan zaterdag 8 mei een thuiswedstrijd te spelen tegen Thor 3. Atlantis 2 is nog steeds op weg naar het kampioenschap, dus kom de ploeg zaterdag 8 mei om 14.00 aanmoedigen.

Na de gewonnen wedstrijd twee weken geleden op de koploper, reisde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 afgelopen zaterdag af naar Zaandam. Vlug & Vaardig 2 was de opponent waarvan gewonnen moest worden om de koppositie vast te houden. Eerder dit seizoen had Atlantis thuis gewonnen van Vlug & Vaardig. … Lees meer »