VZOD pakt koppositie in derby

Geplaatst op: 14 april 2010

Mijdrecht - Een wedstrijd met twee gezichten. Dat was het afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd van de als tweede geklasseerde VZOD/vdBoon tegen de koploper in klasse 4I, Atlantis uit Mijdrecht. Na een moeizame 1e helft, waarin Atlantis de boventoon voerde, was het na rust VZOD/vdBoon die de wedstrijd dicteerde zonder nog een enkel tegendoelpunt te hoeven incasseren. Voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd om de eerste plaats leed het 2e team van VZOD een pijnlijk verlies tegen Atlantis 2 (15-8) in een hard en grimmig duel waarin vooral enkele VZOD-ers zich uit de wedstrijd lieten spelen. Aan het vlaggenschip van VZOD dus de taak om tegen Atlantis 1 dit smetje weg te werken. Klaas Bosman had hiervoor de volgende opstelling in huis. In het verdedigingsvak Bart Verheul, Maurice Klop, Eline Ruessink en runner-up Anika van Os. In het aanvalsvak Martijn Vervark, Willem Mast, Donja Passies en de voor de zwangere Maaike Heil goed spelende Lianda van der Schilden.

De wedstrijd begon veelbelovend met een strafworp voor VZOD/vdBoon in de 3e minuut. Helaas miste Willem Mast deze opgelegde kans en hielp mede daardoor Atlantis in het zadel. Een minuut later namelijk scoorde de thuisploeg als antwoord hierop wel de openingstreffer middels een afstandschot. Daarmee zette de ploeg uit Mijdrecht de toon voor de 1e helft. Voortbordurend op het voorafgaande spel van Atlantis 2 boden zij met fysieke kracht en grote werklust hun gasten uit Kudelstaart zoveel weerstand dat de ploeg van Klaas Bosman maar moeilijk in haar spel kon komen. Atlantis hield de ballen veel langer in de aanval door een goede rebound. Ondanks hun langdurig balbezit en vele schoten van afstand kwamen de mijdrechtenaren maar niet tot score. En ook hier geldt de wet dat, wanneer een doelpunt ondanks het veldoverwicht uitblijft, er vaak aan de andere kant wordt gescoord. Het was Martijn Vervark die in de 20e minuut deze wet in het voordeel van VZOD/vdBoon ten uitvoer liet gaan door van afstand 1-1 te scoren. Atlantis zette geheel in lijn met het wedstrijdbeeld snel orde op zaken met doelpunten in de 22e en 26e minuut en kwam daarmee op een verdiende 3-1 voorsprong. Met een afstandschot maakte Donja Passies direct al in de 27e minuut van achter de korf de 3-2. Atlantis behield echter op kracht de controle over de wedstrijd, hetgeen in de 30e minuut resulteerde in een 4-2 score. Het wedstrijdbeeld bleef zo onveranderd tot de 35e minuut. Na mooi samenspel scoorde Bart Verheul op slag van in rust uit een prachtige combinatie met Maurice Klop de 4-3. Dit was misschien wel het grote keerpunt in de wedstrijd gezien het totaal andere wedstrijdbeeld in de 2e helft.

VZOD/vdBoon kwam namelijk, gesterkt door deze aansluitingstreffer, de 2e helft zeer goed uit de startblokken door een zeer snel doelpunt van Bart Verheul in de 36e minuut. De rollen waren nu omgedraaid. Nu bleef de bal bij VZOD/vdBoon veel langer in het aanvalsvak door de vele rebounds van met name Willem Mast. Er was meer beweging en ook de looplijnen waren veel beter. De eerste voorsprong voor VZOD/vdBoon kon dan ook niet uitblijven. In de 43e minuut scoorde Martijn Vervark van afstand de 4-5. Atlantis was aangeslagen en probeerde dat fysiek op kracht te compenseren, hetgeen leidde tot een bij tijd en wijl grimmig wedstrijdbeeld. VZOD/vdBoon liet zich door de soms harde duels niet van de wijs brengen en vergrootte de voorsprong in de 46e minuut naar 4-6 met een afstandschot, wederom van de goed spelende Martijn Vervark. De opmars van de kudelstaarters was nu niet meer te stoppen en in de 50e minuut bezegelde Eline Ruessink dit met een doelpunt van afstand. Bij deze 4-7 stand bleek de weerstand van Atlantis te zijn gebroken, want VZOD/vdBoon kon de wedstrijd vrij gemakkelijk en professioneel uitspelen. Klaas Bosman coachte zijn ploeg naar de overwinning met zijn opdracht tot lang spelen in de aanval, het bezet houden van de buitenkanten en het spelen op de rebound. "We staan

Mijdrecht - Een wedstrijd met twee gezichten. Dat was het afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd van de als tweede geklasseerde VZOD/vdBoon tegen de koploper in klasse 4I, Atlantis uit Mijdrecht. Na een moeizame 1e helft, waarin Atlantis de boventoon voerde, was het na rust VZOD/vdBoon die de wedstrijd dicteerde zonder … Lees meer »