Hertha promoveert naar de vierde klasse

Geplaatst op: 12 april 2010

Hertha heeft op tweede paasdag promotie naar de vierde klasse veilig gesteld, door de uitwedstrijd tegen OSO te winnen. In een moeilijke wedstrijd op een zeer slecht veld was Hertha de bovenliggende partij, maar had het moeite dit uit te drukken in doelpunten. De wedstrijd werd vlak voor en direct na rust in Vinkeveens voordeel beslist, 0-2.

Hertha wist dat het na de monsterscore van zaterdag tegen Muiden (20-1) aan drie punten genoeg had om directe promotie veilig te stellen. De Vinkeveners speelden tegen het fysiek spelende OSO en op een zeer slecht veld was goed voetbal onmogelijk. OSO speelde veel de lange bal, dit kon simpel onschadelijk worden gemaakt door de Herhta verdediging. Hertha stelde hier een aantal goede mogelijkheden tegenover, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Vlak voor rust kwam Hertha dan eindelijk verdient op voorsprong. Een corner van Rick Koot belandde op het hoofd van Dennis van de Broek, die hard raak kopte, 0-1.

Na rust was het spelbeeld onveranderd, Hertha probeerde te voetballen en OSO hanteerde de lange bal. Direct na rust besliste Hertha de wedstrijd. Na een snelle combinatie tussen Bart Kroon en, de goed ingevallen, Albert Haveman kon Bart Kroon van de rand van de zestien meter vrij uithalen, 0-2. Hertha speelde hierna de wedstrijd simpel uit, ook nadat het met tien man kwam te staan, na twee keer geel van Rick Aarsman.

De doelstelling om binnen het jaar te promoveren is behaald, maar Hertha hoopt nog een tweede kans te krijgen om het kampioenschap. Voor deze kans is het afhankelijk van koploper Vliegdorp, dat drie punten voorsprong heeft. Hertha speelt nog de uitwedstrijd tegen RAP en de thuiswedstrijd tegen Legemeervogels. Vliegdorp speelt thuis tegen Overamstel en sluit de competitie af met een uitwedstrijd tegen OSM'75.

Koploper Hertha 2 deed afgelopen zaterdag goede zaken in de strijd om het kampioenschap. In een eenzijdige wedstrijd hield Hertha 2 het onnodig lang spannend, maar won het door een doelpunt in blessuretijd van Albert Haveman. Komende zaterdag speelt Hertha 2 opnieuw een topper, de uitwedstrijd tegen Montfoort begint om 15.00 uur.

Hertha 1 heeft zaterdag geen competitiewedstrijd. Hertha speelt zaterdag 24 april de uitwedstrijd tegen RAP in Amstelveen en sluit de competitie thuis af tegen Legmeervogels op zaterdag 1 mei. De wedstrijd tegen RAP begint om 14.30 uur.

Hertha heeft op tweede paasdag promotie naar de vierde klasse veilig gesteld, door de uitwedstrijd tegen OSO te winnen. In een moeilijke wedstrijd op een zeer slecht veld was Hertha de bovenliggende partij, maar had het moeite dit uit te drukken in doelpunten. De wedstrijd werd vlak voor en direct … Lees meer »