Heren 1 Argon Basketball vieren kampioenschap in de 1ste Klasse

Geplaatst op: 12 april 2010

Het Argon Basketball Heren 1 team is afgelopen zaterdag op de laatste speeldag kampioen geworden in de 1ste klasse van de kern Utrecht. Na in de voorgaande twee wedstrijden gewonnen te hebben van de directe concurrenten Midland uit Utrecht en Crackerjacks uit Amersfoort, stonden de Argonauten met nog één wedstrijd te spelen met twee punten verschil alleen aan kop. Op de laatste speeldag moest er dus thuis gewonnen worden van het Utrechtse studententeam SBU om een beslissingswedstrijd te voorkomen.

Op papier een eenvoudige opgave. aangezien SBU nog maar weinig wedstrijden gewonnen had, en Argon in de afgelopen weken ruim gewonnen had van de veel sterkere teams Crackerjacks en Midland. Toch werd het geen makkelijke overwinning, want de jongere spelers van SBU zorgde met fysiek spel voor een onverwachte tegendruk en leken zelfs even het kampioensfeestje van de Argon mannen te gaan verstoren. De uitwedstrijd eerder dit seizoen was ook al onverwacht zwaarder gebleken dan verwacht.

De start van Argon was in ieder geval zeer overtuigend. De aanval liep gesmeerd en de verdediging zat middels een felle man-to-man en later in het eerste kwart via de altijd effectieve zone-verdediging nagenoeg op slot. Joeri Blokhuis scoorde in het eerste kwart 10 punten en Caspar Mascini 11 punten. Maar de mooiste score in dit kwart was voor veteraan Frank Kales die in de laatste seconde via een fraai hookshot de ruime voorsprong van 31-11 op het bord zette.

De mannen van SBU gingen in het tweede kwart een versnelling hoger spelen, en wisten vooral aanvallend tot een veel beter resultaat te komen. Aangezien de Argonauten in deze fase juist veel meer moeite met de fysieke verdediging van SBU hadden, slonk de voorsprong van de Mijdrechtenaren als sneeuw voor de zon. Hierdoor werd het een echte wedstrijd, die door de spanning ook aantrekkelijker voor het publiek werd. Argon wist in dit kwart slechts 10 punten te scoren en bleef vooral door afstandsschoten van André Maaskant nog op een 41-32 voorsprong staan bij rust.

Het derde kwart ging gelukkig gelijk op, waarbij aan beide kanten scherp en sterk verdedigd werd. Als resultaat van het fysieke verdedigen konden beide teams regelmatig op de strafworplijn aantreden. De licht geblesseerde schutter Sander Kales scoorde in dit kwart 7 van zijn uiteindelijke 15 punten. De voorsprong van Argon werd met één punt uitgebouwd tot 56-46 waarbij de helft van de punten in dit kwart vanaf de strafworplijn werden gescoord.

In het vierde kwart lieten de heren van Argon zien over de langste adem te beschikken. De ervaring en de controle in zowel de aanval als in de verdediging, zorgde ervoor dat het vierde kwart ruim gewonnen werd, waardoor uiteindelijk met een eindstand van 83-59 het kampioenschap een feit was. Een knappe prestatie van de Argonauten, die met een leeftijdsspreiding van 21 tot 67 jaar lieten zien over een gezonde combinatie van jarenlange ervaring en jeugdige snelheid te beschikken.

Topscorers in deze wedstrijd aan de zijde van Argon waren André Maaskant en Joeri Blokhuis met ieder 17 punten en Caspar Mascini met 19 punten.

Tijdens het Argon Basketball eindfeest op 19 juni zal ook dit team samen met de andere kampioenen van Argon gehuldigd worden en zullen zij de bijbehorende beker ontvangen.

Het Argon Basketball Heren 1 team is afgelopen zaterdag op de laatste speeldag kampioen geworden in de 1ste klasse van de kern Utrecht. Na in de voorgaande twee wedstrijden gewonnen te hebben van de directe concurrenten Midland uit Utrecht en Crackerjacks uit Amersfoort, stonden de Argonauten met nog één wedstrijd … Lees meer »