Argon Basketball Jongens onder 14 jaar ongeslagen kampioen in de 1ste klasse

Geplaatst op: 12 april 2010

De laatste wedstrijd van het seizoen moest in Zeist gespeeld worden tegen het plaatselijke BZ`72. Ondanks het feit dat deze ploeg onderaan gaat eindigen in de competitie, hadden de Argonauten in het begin van de wedstrijd weer even moeite met het chaotische spel van hun tegenstander. Vooral de wat langere fysieke spelers van BZ'72 zorgden voor extra weerstand. De vorige confrontatie met deze spelers was weliswaar door de Argon jongens gewonnen, maar bij rust stonden de jongens van Argon toen nog verrassend achter.

Ook afgelopen zaterdag was de eerste voorsprong in de wedstrijd voor BZ'72, dat na al 5 minuten met 13-6 voor kwam te staan. Davey Kranendonk, de topscorer van de Argon jongens moest al snel worden gewisseld door te veel persoonlijke fouten. Verdedigend zorgde de center Chiel Wagenaar voor inside druk. Aanvallend voerden de Argonauten, met mooie passes van spelverdeler Marciano Mascini, mooie aanvallen uit, waardoor de achterstand fraai werd omgebogen naar een 13-20 voorsprong. Deze tussensprint werd in het tweede kwart lekker doorgezet, en onder andere door 6 punten van Chiel Wagenaar en ook 6 punten van Felice Mascini was de voorsprong bij rust na 20 minuten verder uitgebouwd tot 25-40.

In het derde kwart speelde de jonge jongens van Argon hun beste spel, en lieten ze zien waarom ze kampioen zijn geworden in deze klasse. Het team, zowel aanvallend als verdedigend goed samenspelend en communicerend, vergrootte de voorsprong nog verder naar 33-64 aan het einde van het derde kwart. Ondanks het fysieke verschil, waren het in dit derde kwart vooral de twee jongste spelers, Nino van der Heiden en Dennis Tolboom, die lieten zien dat lengte en leeftijd niet altijd bepalend is. Vooral Dennis had een aantal knappe scores in dit derde kwart. In het vierde kwart liet hij zien dat het geen toevalstreffers waren, en zorgde hij voor een totaal van 18 punten in deze wedstrijd. Hiermee werd hij samen met Chiel Wagenaar, die ook 18 punten scoorde, topscorer van deze wedstrijd, die uiteindelijk met 52-83 gewonnen werd. Nino van der Heiden en Felice Mascini scoorde beiden 12 punten en Davey Kranendonk was met 11 punten de vijfde speler die in de "dubbele cijfers" eindigde.

Tijdens het Argon basketball eindfeest op 19 juni as. zal ook dit team samen met de andere kampioenen van Argon Basketball gehuldigd worden en zullen zij de bijbehorende beker ontvangen. Volgend seizoen gaan de meeste spelers van JU14 een leeftijdsklasse hoger spelen in de JU16 klasse, en zullen zij, als ze met net zoveel plezier als team blijven spelen, grote kans hebben weer hoog te eindigen.

Het Argon Basketball jongensteam onder 14 jaar (JU14) heeft afgelopen zaterdag in stijl hun basketballseizoen afgesloten, door ook de laatste wedstrijd overtuigend te winnen. Het kampioenschap in de 1ste klasse, dat reeds vorige wedstrijd een feit was, kreeg door deze ongeslagen status nog meer glans. De laatste wedstrijd van het … Lees meer »