Atalante D3 wint mooie strijd van de nr 2

Geplaatst op: 12 april 2010

De meiden van Atalante D3 speelden hun allerlaatste officiële wedstrijd van dit seizoen in Ouderkerk. Een wedstrijd tegen de nummer 2 met veel spanning en veranderingen. Het hele team was aanwezig, inclusief supporter en coach en na een goede warming-up begonnen we aan de eerste set. Heel geconcentreerd en vol goede moed stonden de meiden van Creavorm Bocxe in het veld. De eerste bal werd geserveerd en gelijk al vanaf deze actie gingen de Vinkeveense dames er flink tegenaan. Suzanne Arts zorgde voor een paar net-wel-net-niet balletjes over het net, "een echte scoort-altijd-aanval" aldus coach Frans Roos. Dit had resultaat want hierdoor werd de eerste set binnengehaald.

Wisselen van kant, nieuwe opstelling en de tweede set in. Het enthousiasme werd minder met als gevolg een mindere concentratie en oplettendheid. Ballen waar de dames in de eerste set voor gingen kwamen op de grond terecht en zo liepen ze een aardige achterstand op. Trainer/coach Frans Roos nam op precies het goede moment een time-out waarbij er wat kleine dingetjes werden besproken en vooral: op blijven letten. Het had effect, het spel werd oplettender en actiever. Mariska van der Spoel zorgde voor een mooie molenwiekbal, door deze onverwachte met de verkeerde hand gespeelde bal precies in het gaatje, maakte weer een punt. Evenals de pancake een paar punt later. Wat niemand had gedacht gebeurde toch. Met een enorme come-back was ook de tweede set voor de geelgroene dames.

Al 2-0 voor, en dit van de nummer 2?! Huppakee de derde set. In deze set zorgde Lisa Beijer voor een paar killing blocks tegen de grootste persoon van de tegenstander. En ook Annike van Kouwen zorgde voor niet te houden smashes binnen de 3 meter. Ondanks deze mooie acties, trok de thuisploeg aan het langste eind en het werd 2-1.

De afspraak we gaan geen 3-2 winnen als we net 2-0 voor stonden was grote drijfveer in de vierde set. Met name Denise van de Laan liet dat zien door een totaal onverwachte bal van de tegenstander kort over het net met een geweldige actie te redden, en maakte een punt! Hierna ging het echter weer minder, de passes gingen niet goed en de communicatie bleef achter. Even een time-out en denken aan de afspraak. Met resultaat. Bij de servicebeurt zorgde verdeler Xuee Lont voor een serie perfecte ballen en de allerlaatste bal knalde Malou de Vries keihard op de grond. Come-back 2! En 3-1- winst mee naar huis. Een mooie verrassing aan het eind van de competitie waarbij een knappe derde plek werd behaald door dit jonge talententeam.

De meiden van Atalante D3 speelden hun allerlaatste officiële wedstrijd van dit seizoen in Ouderkerk. Een wedstrijd tegen de nummer 2 met veel spanning en veranderingen. Het hele team was aanwezig, inclusief supporter en coach en na een goede warming-up begonnen we aan de eerste set. Heel geconcentreerd en vol … Lees meer »