Belangrijke overwinning Atlantis 2

Geplaatst op: 12 april 2010

Zaterdag 10 april was één van de belangrijkste dagen uit het seizoen van Atlantis 2, dat gesponsord wordt door de Rabobank. Om nog kans te kunnen maken op het kampioenschap in het buitenseizoen moest er deze dag gewonnen worden van de koploper VZOD 2. Van dit team werd voor de winter verloren op het terrein van Kudelstaart. In het zaalseizoen was Atlantis twee keer te sterk voor de mededinger om de beker. Door vandaag te winnen van VZOD zouden de teams op gelijke hoogte komen op de eerste plaats en gaat de rest van het veldseizoen bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt.
Voor de wedstrijd was de spanning van een aantal gezichten te lezen, maar zodra het eerste fluitsignaal klonk was iedereen van Atlantis er klaar voor om een denderende overwinning neer te zetten. Atlantis begon duidelijk scherper aan de wedstrijd, waardoor het al snel 2-0 voor stond. Maar heel snel gaf VZOD zich nog niet gewonnen, waardoor ze in het begin van de wedstrijd scorend nog mee konden komen. Door het goede spel van Atlantis werd er gedurende de eerste helft een grote voorsprong opgebouwd en gingen de teams de rust in met een stand van 8-3 in het voordeel van Atlantis.
In de rust werden kleine aanwijzingen gegeven door trainer en coach Petra Taal. De conclusie van het verhaal was dat Atlantis zich geen dip na de rust kon permitteren. Dit gebeurde al eerder in het seizoen, waardoor de tegenstanders gevaarlijk dicht bij de overwinning konden komen. Na de toespraak ging Atlantis vol goede moed het veld weer op waar even gewacht moest worden op de scheidrechter en VZOD.
Waarvoor gewaarschuwd werd in de rust gebeurde toch. Atlantis had scorend een kleine dip na de rust, waardoor VZOD terug kon komen tot 9-7. Dit was een omslagpunt in de wedstrijd: de spelers van Atlantis beseften dat het kampioenschap niet aan zou komen waaien en dat er harder gewerkt moest worden om de overwinning in Mijdrecht te houden. Met vijf doelpunten op rij liet Atlantis zien wie de beste was die dag. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Atlantis met het grote doelpuntenverschil van 15-8.
Het kampioenschap is nog niet binnen, maar de belangrijkste overwinning is behaald. Er zullen nog meer wedstrijden gewonnen moeten worden dit seizoen en wij nodigen je uit om sfeer te komen proeven van het mogelijke kampioensteam op 8 mei 2010 om 13:30. Dan speelt Atlantis 2 thuis tegen THOR 2 uit Harmelen, dat momenteel derde staat .

Zaterdag 10 april was één van de belangrijkste dagen uit het seizoen van Atlantis 2, dat gesponsord wordt door de Rabobank. Om nog kans te kunnen maken op het kampioenschap in het buitenseizoen moest er deze dag gewonnen worden van de koploper VZOD 2. Van dit team werd voor de … Lees meer »