Prima prestatie in Hilversum

Geplaatst op: 12 april 2010

Op bezoek bij koploper FC Hilversum heeft Argon laten zien, dat in deze competitie zelfs voor de toppositie nog rekening gehouden moet worden met de brigade van Marcel Keizer. Vanaf de verlate aftrap was Argon de fellere en betere ploeg, wat tot meerdere kansen leidde, die echter nog niet in een treffer werden omgezet. De aftrap was verlaat, omdat het arbitrale trio wilde, dat beide ploegen broeken van verschillende kleur zouden dragen. In het betaalde voetbal een normale zaak, bij de amateurs echter geen voorschrift, vandaar dat het aanvoeren van andere broekjes vanuit Mijdrecht (Hilversum wilde geen groene broekjes aantrekken...) voor enige vertraging zorgde.
Maar deze actie leek de juiste lont in het kruitvat voor Argon te zijn, want de ploeg startte agressief en al in de eerste minuut ging Joshua Patrick in het strafschopgebied over een verdedigend been, zonder dat scheidsrechter D'Onorio daar een sanctie op wilde leggen. Nadat ook Tuan Truong Minh na een voorzet van Joshua Patrick een schietkans verloren liet gaan, was het eerste wapenfeit voor de thuisploeg na zeven minuten een dieptepass op Bezir, die echter verslagen werd door een ver uitlopende Eelco Zeinstra. Na een klein kwartier was het panisch voor het doel van Hilversum doelwachter Hilbers, die eerst een inzet van Patrick Lokken tot hoekschop wist te verwerken, daarna werd bijgestaan door verdediger Foppen op de doellijn bij een kopbal van Frank Verlaan en in derde instantie het geluk kende, dat Patrick Lokken de bal na een voorzet van Joshua Patrick verkeerd raakte, waardoor de thuisploeg deze fase schadevrij doorkwam.

Nadat Eelco Zeinstra de baas bleef bij pogingen van Cussell en van der Pol, was het daarna weer de beurt aan zijn collega Hilbers om bij twee acties van Michael van Laere op de been te blijven, wat met de nodige moeite lukte. Maar na een klein half uur was de Hilversumse sluitpost toch een geslagen man, toen de bal na een hoekschop weer voor het Hilversumse doel werd gebracht, waar Patrick Lokken een wonderschone omhaal liet zien, die doelman Hilbers volkomen kansloos maakte, 0-1. Enkel minuten later was weer alle aandacht op de Hilversumse doelman gericht, toen hij zeer ver uit zijn heiligdom kwam, maar hij slaagde er in eerst Michael van Laere en daarna (aan de zijlijn!) Anton den Haan de baas te blijven. Enkele minuten voor rust bleek Bezir niet de baas over zijn eigen emoties, nadat hij na een overtreding op Frank Verlaan een slaande beweging maakte onder de ogen van de scheidsrechter kon hij vervroegd richting douche. Op slag van rust liet Hilbers nogmaals zien geen angst te kennen om het strafschopgebied te verlaten, nu wist hij de doorbrekende Michael van Laere weer af te troeven.

Na de doelwisseling moest Hilversum dus proberen om de achterstand weg te werken met een man minder in het veld. Daarbij werd gegokt op snelle uitbraken, want in eerste instantie was het Argon, dat de druk op de defensie van de thuisploeg had. Maar om de een of andere reden slaagde de ploeg er niet in, de kansen die hierbij ontstonden te verzilveren: Michael van Laere kwam slechts tot een hoekschop, Joshua Patrick kon alleen voor de doelman slechts tot een schot tegen diens lichaam komen en een minuut later was de snelle buitenspeler wel langs zijn verdediger geglipt, maar was zijn voorzet niet precies genoeg en kwam precies achter een inlopende teamgenoot terecht. De druk nam hierna langzaam af en Hilversum bleef met speldenprikken de aandacht vragen. Met name Fernhout was daarbij twee keer gevaarlijk, maar bij een eerste vrije schietkans mikte hij ruim naast terwijl hij bij een kopbal de bal via het lichaam van Eelco Zeinstra op de buitenkant van de paal zag belanden. Aan de andere kant van het veld zag Hilbers de bal na een actie van Patrick Lokken net voor het doel langs rollen, terwijl de doelman zelf voor de voeten lag van invaller Irfan Bachdim, die daardoor zijn inzet in het zijnet zag belanden. In de slotfase van de wedstrijd was het vooral Joshua Patrick, die vergat de trekker over te halen, tot drie maal toe verzuimde hij de bevrijdende tweede treffer achter Hilbers te deponeren, telkens bleek het doel voor hem niet breed genoeg en gingen zijn inzetten pal langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Maar de verdiende winst kwam niet meer in gevaar en dus sloot Argon aan bij de directe top van de ranglijst, een ranglijst die donderdag na de inhaalwedstrijd AFC - VVSB eindelijk weer een duidelijk beeld zal geven.
Op diezelfde donderdag speelt Argon op eigen veld de kwartfinalewedstrijd in het kader van de districtsbeker, tegenstander is de koploper uit de tweede klasse, Pancratius. Aanvang 20.00 uur.

Op bezoek bij koploper FC Hilversum heeft Argon laten zien, dat in deze competitie zelfs voor de toppositie nog rekening gehouden moet worden met de brigade van Marcel Keizer. Vanaf de verlate aftrap was Argon de fellere en betere ploeg, wat tot meerdere kansen leidde, die echter nog niet in … Lees meer »