De Vinken 1 is het spoor bijster

Geplaatst op: 12 april 2010

Het wil de korfballers van De Vinken maar niet lukken om het lek boven te krijgen.
In een moeizame, bij vlagen wat uitzichtloze en aan Vinkenkant ook doelpuntarme strijd tegen het Amsterdamse Swift moesten de volgelingen van Siemko Sok opnieuw diep buigen. Met een 8-15 einduitslag verruilt Vinken 1 de tweede plek op de ranglijst voor een vooralsnog uiterst onzekere positie in de middenmoot.

Missers
De basisacht van de Fortisformatie bestaat in de tweede helft van de veldcompetitie uit Charita Hazeleger (aanvoerster), Helene Kroon, Kelvin Hoogenboom en Ruud Oussoren in de aanval en Silvia van Dulken, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Rogier Schoenmaker in de verdediging.
Een gemiste strafworp in de eerste minuut en een gemiste doorloopbal kort hierna maakten al snel duidelijk dat de scoringskracht van De Vinken tot een dieptepunt is gezakt. De bezoekers putten hier duidelijk moed uit. Onbevangen en met Amsterdamse flair aanvallend nam Swift het initiatief over om het ook niet meer af te geven. Tot 2-2 kon de thuisploeg nog volgen (Ruud Oussoren en Mariska Meulstee), maar daarna sloeg Swift het eerste gaatje 2-5. Doelpunten van Peter Kooijman en Kelvin Hoogenboom gaven nog heel even een sprankje hoop, maar laconiek uitverdedigen in het aanvalsvak, onvoldoende voorverdedigen in de defensie en simpele plaatsfouten deden de thuisploeg langzaam in de modder verzanden. Een 4-8 tussenstand bij rust was het weinig verheffende resultaat.

Veel wind
Het leek er veel op dat de binnen de bebouwde kom thuisspelende Amsterdammers minder last van de rijkelijk heersende polderwind hadden dan de thuisploeg. Waar de schotpogingen van De Vinken veelal doelloos afzwaaiden waren de Amsterdammers simpel trefzeker. Pas op 4-11 kon de hardwerkende Kooijman iets terug doen. Het bleek niet genoeg. Halverwege de tweede helft schoot Swift definitief het zelfvertrouwen van De Vinken aan diggelen: 6-13. Nog wel wisten Rogier Schoenmaker en in de slotfase Helene Kroon de korf te vinden, maar het team van Sok grossierde vooral in gemiste kansen en miscommunicatie.
Met een eindstand van 8-15 is het voor Vinkeveen duidelijk hoe de vlag er bij hangt. Slechts enkele punten los van de degradatiezonde is het zaak om in de komende weken wel degelijk ook zelf nog punten te pakken. Volgende week zaterdag wordt er niet gespeeld. Op 24 april volgt een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen het Wageningse SSS. Weliswaar werd voor de winter in de uitwedstrijd met 8-12 gewonnen. De kansen zijn wel degelijk gekeerd gezien de overtuigende 21-8 winst van SSS afgelopen zaterdag tegen GZ Borne, waar De Vinken vorige week zelf nog de punten aan moest laten.

Het wil de korfballers van De Vinken maar niet lukken om het lek boven te krijgen. In een moeizame, bij vlagen wat uitzichtloze en aan Vinkenkant ook doelpuntarme strijd tegen het Amsterdamse Swift moesten de volgelingen van Siemko Sok opnieuw diep buigen. Met een 8-15 einduitslag verruilt Vinken 1 de … Lees meer »