De Vinken D2 komt op stoom

Geplaatst op: 12 april 2010

Met een mooie 9-1 overwinning op Fiducia D3 in de eerste wedstrijd van de nieuwe veldcompetitie begon De Vinken D2 toch ietwat gespannen aan de tweede wedstrijd. Ditmaal was EKVA D4 uit Almere de tegenstander. In de zaal werd er twee keer tegen de D3 van deze vereniging gespeeld en beide keren werd er ruim verloren. Normaal gesproken is een lager toch iets minder sterk, dus er zouden vandaag kansen liggen.

De D2, gesponsord door Super de Boer, trad aan met Lilian Prins, Mariska Boellaard, Timo Brockhoff en Mitchel Verweij in de verdediging. In de aanval stonden Fenne Klaassen, Kim Ykema, Daan Eenennaam en de nieuweling Levi Kroon. Het begin was ietwat afwachtend. Geïmponeerd door de toch wel grote tegenstanders, kwam de D2 moeilijk in haar ritme. Gehinderd door de lange armen werden er een aantal plaatsfouten gemaakt. Maar gedurende de wedstrijd ging het steeds beter en werd het duidelijk dat er vandaag een mooi resultaat in zou kunnen zitten. Desondanks duurde het tot vlak voor rust voordat Lilian Prins het eerste doelpunt scoorde: 1-0. Met deze kleine voorsprong gingen de ploegen rusten. De wedstrijd kon dus nog twee kanten op.

Maar De Vinken D2 kwam, met Famke van de Bijl op de plaats van Mariska Boellaard, als een 'wervelwind' de kleedkamer uit. Via Fenne Klaassen en Daan Eenennaam werd het binnen een paar minuten 3-0. De bal werd steeds sneller rondgespeeld en EKVA had moeite om het tempo bij te houden. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Toch was het EKVA dat als eerste iets terugdeed. Uit een van de spaarzame doelpogingen bracht het de stand op 3-1. Maar een mooie treffer van Levi Kroon, die de bal via Mitchel Verweij en Fenne Klaassen vlakbij de korf in handen kreeg, betekende de definitieve genadeklap. De strijd was gestreden. Want hoewel EKVA het geenszins opgaf, was het niveauverschil te groot. De Vinken D2 speelde lekker snel rond en streed in de verdediging voor elke bal. Zodra de bal veroverd was, werd deze als een speer naar de aanval gespeeld. En daar stond dan vier enthousiaste teamgenoten die dit tempo overnamen en kans op kans creeërden. Het was dan ook niet vreemd dat er in de resterende minuten nog drie keer door de Vinkeveners werd gescoord (Lilian Prins 2x en Famke v.d. Bijl). Een dik verdiende 7-1 overwinning was uiteindelijk het resultaat.

Over twee weken speelt de ploeg tegen de laatste tegenstander uit de poule, THOR D1. Deze ploeg heeft tot nu toe twee keer verloren van de tegenstanders waarvan De Vinken ruim wist te winnen (6-4 van EKVA en 3-2 van Fiducia). Dus ook deze tegenstander is te pakken.

Met een mooie 9-1 overwinning op Fiducia D3 in de eerste wedstrijd van de nieuwe veldcompetitie begon De Vinken D2 toch ietwat gespannen aan de tweede wedstrijd. Ditmaal was EKVA D4 uit Almere de tegenstander. In de zaal werd er twee keer tegen de D3 van deze vereniging gespeeld en … Lees meer »