Atlantis 1 wint met ruime cijfers

Geplaatst op: 6 april 2010

De eerste competitiewedstrijd na de zaal stond afgelopen zaterdag alweer op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. De eerste helft van het veldseizoen werd afgesloten op een gedeelde eerste plek. Om deze plek vast te kunnen houden moest er gewonnen worden in Amsterdam tegen het fysiek sterke MIK.

Het was MIK dat de wedstrijd goed startte met een snel openingsdoelpunt. Maar ook het eerste aanvalsvak van Atlantis antwoordde nog in de eerste minuut van de wedstrijd met een doelpunt. Het eerste kwartier kon MIK nog redelijk bijblijven en liet het door stevige overtredingen zien dat het niet van plan was om de wedstrijd zomaar uit handen te geven. Hierna was het duidelijk dat Atlantis de beter korfballende ploeg was. Na een 2-3 voorsprong wist Atlantis uit te lopen naar 2-7. Vlak voor rust kwam er nog een antwoord van MIK, waardoor er met een stand van 5-9 op het scorebord gerust werd.

De rust deed Atlantis goed, waardoor ze weer gemotiveerd en geconcentreerd aan de tweede helft van deze wedstrijd konden beginnen. Als MIK al het idee had in deze wedstrijd nog voor de winst te kunnen strijden, dan was het dat al vrij snel in de tweede helft kwijt. Atlantis kwam goed uit de kleedkamers en wist niet al te lang na de rust de voorsprong uit te breiden naar acht punten. Voor het laatste kwartier van de wedstrijd kwamen Arjen Markus en Sandra Pronk in de wedstrijd voor Jimmy de Koning en Lisanne van Doornik. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was Atlantis verdedigend niet altijd even scherp waardoor MIK nog enkele malen wist te scoren. Toch was het slotoffensief van de wedstrijd in handen van Atlantis. Met drie doelpunten in de laatste paar minuten van de wedstrijd bracht Atlantis de eindstand op 9-19.

De negentien doelpunten in de eerste veldwedstrijd geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd.
De volgende wedstrijd zal in Mijdrecht gespeeld worden op 10 april om 15:00 uur. We hopen dat u Atlantis aan komt moedigen in deze wedstrijd. Het wordt een wedstrijd waarin Atlantis en VZOD in een directe confrontatie, vijf wedstrijden voor het eind, gaan strijden om de eerste plaats in de competitie.

De eerste competitiewedstrijd na de zaal stond afgelopen zaterdag alweer op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. De eerste helft van het veldseizoen werd afgesloten op een gedeelde eerste plek. Om deze plek vast te kunnen houden moest er gewonnen worden in Amsterdam tegen het fysiek sterke … Lees meer »