Einde aan mooie reeks voor Argon

Geplaatst op: 29 maart 2010

Al na vijf minuten spelen mocht Sarica van de linkerkant ongestoord van de linkerkant naar binnen trekken en zijn schot bleek zo verrassend voor Eelco Zeinstra, dat deze de toch bepaald niet onhoudbare bal in zijn rechterhoek liet belanden, 0-1. Na deze tegentreffer zocht Argon wel de aanval, niet via soepele aanvallen maar vooral via lange ballen op de spitsen en via spelhervattingen. Dat leverde wel mogelijkheden op, maar Michael van Laere kreeg na een klein kwartier bij een kopkans een onvervalste elleboog in het gezicht geplant door van der Grijp, die dit pal onder de neus van de assistent ongestraft mocht doen. Doelman van der Geest kreeg verschillende hoekschoppen te verwerken en wist dat een aantal malen goed t verwerken, maar toen hij zich na 34 minuten bijna liet verrassen door een scherp indraaiende corner van Joshua Patrick, legde hij de bal eigenlijk panklaar op de voeten van Rory van Gulik, die tot verbijstering van zichzelf en zijn ploeggenoten de bal van 4 meter afstand over de lat heen mikte. Het bleek echter toch de voorbode van de gelijkmaker, die drie minuten later tot stand kwam toen Joshua Patrick het strafschopgebied inging en met een schuivertje via de binnenkant paal doel trof, 1-1. Ook bij deze treffer leek de doelman te verrast om attent te reageren. In de laatste minuten voor de doelwisseling waren er nog enkele pogingen van Joshua Patrick en Rory van Gulik, maar zij zochten het doel op de verkeerde plek.

Na rust startte Argon sterker dan de gasten en er kwamen enkele goede mogelijkheden: Joshua Patrick brak over links door, maar gaf zijn voorzet niet de juiste richting mee, Patrick Lokken zag de bal na een inzet door een verdediger weggewerkt worden, een hoekschop van Joshua Patrick werd door Anton den Haan verlengd en door Frank Verlaan precies in de handen van de doelman gekopt en in minuut 57 kwam de voorsprong op het bord: Patrick Lokken brak over links door de defensie en uit zijn voorzet was het de inlopende Michael van Laere, die 2-1 liet aantekenen. Helaas bleek Argon na deze voorsprong hardleers, want enkele minuten later mocht Sarica opnieuw (ditmaal vanaf links) naar binnen trekken en op het doel van Eelco Zeinstra vuren, die ditmaal kansloos was op de inzet, 2-2. Enkele minuten later mocht hij het tot frustratie van de doelman zelfs nogmaals proberen, nu verdween de bal net voorbij de paal naast het Mijdrechtse doel. Door deze treffer was niet alleen de stand weer gelijk, ook het overwicht dat Argon na de doelwisseling had ebde weg en de strijd ging gelijk op. Op een ruim kwartier voor het eindsignaal mocht ADO '20 een hoekschop nemen, waarbij de bal in eerste instantie voorbij het doel van Argon ging, maar nadat het leer opnieuw voor de goal werd gebracht, ontstond een scrimmage waaruit Kruijer als winnaar tevoorschijn kwam, hij zette de gasten op 2-3.

Met alle beschikbare aanvallers werd in het laatste kwartier de aanval gezocht en dat leverde wel enkele hachelijke momenten op, zoals de voorzet van Patrick Lokken die de bal via de bovenkant van de lat achter zag gaan, en een uitbraak van Joshua Patrick, die slechts ten koste van een gele kaart door Beemer kon worden afgestopt. De toegekende vrije trap vond zijn einde in de muur van verdedigers, waarna een tegenaanval werd opgezet, waarbij de inzet van Worm nog net door Rory van Gulik onschadelijk gemaakt kon worden. In blessuretijd kwam na een hooggeheven been van Ben Ebu-Mordi, terecht bestraft met een vrije trap, nog even de frustratie bij een aantal spelers naar boven, wat resulteerde in een rode kaart voor doelman van der Geest, die zijn handen op de verkeerde manier inzette. De blessuretijd tegen 10 man leverde geen mogelijkheden meer op, zodat ADO '20 voor het eerst in de historie met een zege terug kon gaan naar Heemskerk nadat ze eerder ook al met de volle buit vertrokken bij AFC en FC Hilversum. Argon zal in het inhaalweekeinde met Pasen moeten proberen om uit bij Elinkwijk via een goed resultaat aan te blijven haken bij de eerste vier plaatsen van de hoofdklasse A.

De goede reeks, die Argon de laatste weken wist te scoren, is tegen ADO '20 ten einde gekomen. In een zeker niet hoogstaande wedstrijd profiteerden de gasten van momenten, waarop Argon teveel vrijheid gaf, dit gebrek aan felheid bleek funest te zijn. Al na vijf minuten spelen mocht Sarica van … Lees meer »