Atlantis A1 net niet de beste

Geplaatst op: 29 maart 2010

Zaterdag 13 maart werd in sporthal De Phoenix de topper gespeeld tussen Atlantis A1 en OVVO A2. Inzet van de wedstrijd:

Het kampioenschap in de tweede klasse. Atlantis A1 (gesponsord door Van Dam Bedrijfsdiensten) en OVVO hadden na 13 wedstrijden evenveel punten vergaard en in de laatste zaalwedstrijd moest dan uiteindelijk de beslissing vallen. In een afgeladen sporthal, waarbij beide verenigingen met trommels en toeters hun spelers en speelsters muzikaal ondersteunden, werd een schitterende partij korfbal gespeeld voorzien van alle facetten die het korfbal zo aantrekkelijk maakt. Het was uiteindelijk OVVO dat de kansen beter benutte en, enigszins geflatteerd, won met 14-17.

Hoewel teleurgesteld kan Atlantis A1 terugkijken op een uitstekend zaalseizoen en om even in de stijl te blijven van voetbaltrainer Martin Jol (Ajax) zullen de beide coaches Arie Zaal en Marijke Pauw zeggen dat dit wellicht het jongste team is dat in het veld staat en misschien geeft zelfs de 2e plaats nog recht op promotie naar de 1e klasse.

Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter van der Soer begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Het was aftasten in het begin maar het was OVVO dat als eerste de bal door de mand liet ploffen. Dat kunstje flikten ze nogmaals zodat OVVO duidelijk liet merken niet naar Mijdrecht afgereisd te zijn om zich bij voorbaat neer te leggen bij een eventuele nederlaag. Atlantis knokte zich terug naar 2-2. OVVO naar 2-3, antwoord Atlantis 3-3. Zo bleef het gelijk opgaan tot de rust waarin OVVO een kleine 7-9 voorsprong had.
Arie Zaal en Marijke Pauw waren bijzonder onder de indruk van het vertoonde spel, complimenteerden de ploeg en hoopten dat dit niveau ook in de 2e helft te zien zou zijn.

OVVO was na rust iets scherper en scoorde het 10e doelpunt. Maar Atlantis bleef in het spoor en kwam op 8-10. Nadat OVVO wederom het verschil op drie punten bracht 8-11 leek Atlantis aangeslagen, maar aangemoedigd door het publiek kwamen ze terug tot 11-11. Niemand kon vermoeden hoe dit zou aflopen. De scoringsmachine van OVVO ging door en via 11-14 ging het naar 12-15. Was Atlantis dan nu echt verslagen? Nee, ze kwamen terug tot 14-15 maar in de laatste 2 minuten stond het vizier van OVVO op scherp, zij beslisten de wedstrijd en mochten de bloemen in ontvangst nemen.

Een staande ovatie van het publiek aan de youngsters van Atlantis en een dank van de spelers, speelsters en coaches voor hun geweldige support.

De zaalcompetitie zit erop en de voorbereidingen voor de veldcompetitie zijn in volle gang. Ook hierin staat Atlantis A1 aan kop in de tweede klasse met goede vooruitzichten op de titel.

Zaterdag 13 maart werd in sporthal De Phoenix de topper gespeeld tussen Atlantis A1 en OVVO A2. Inzet van de wedstrijd: Het kampioenschap in de tweede klasse. Atlantis A1 (gesponsord door Van Dam Bedrijfsdiensten) en OVVO hadden na 13 wedstrijden evenveel punten vergaard en in de laatste zaalwedstrijd moest dan … Lees meer »