Geplaatst op: 29 maart 2010

Zaterdagmiddag 27 maart speelden de dames van Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclames, in Amsterdam tegen de koploper in de competitie US dames 3.

Na een enerverend ritje naar Amsterdam met zes vrouw en een man in een auto met ballen, tassen en flesjes, kwamen we fit bij de Wibauthal aan.
De hal was helaas erg luidruchtig en de temperatuur was boven de 25 graden.
Toch hadden de dames van Atalante de eerste set nodig om op wedstrijdtemperatuur te komen. De pass kwam niet aan bij de spelverdeelster en ook het wapen van de laatste weken, de serve liep niet. De eerste set ging met 19-25 naar US.

In de tweede set ging het beter draaien bij het team uit Vinkeveen. Ondanks dat de pass regelmatig te scherp lag kon setupster Irma toch haar aanvalsters goed bedienen. Er werden een paar mooie punten gescoord en Atalante kwam op een kleine voorsprong. US zat ze op de hielen maar de Vinkeveense meiden wisten US voor te blijven en won deze set met
19-25.

De derde set was een kopie van de eerste. Verlies 25-14.
Na deze set mocht Atalante weer naar de winnende kant, wetende dat er meer in zat!
En er zat dus ook meer in, de vierde set wisten de dames van Atalante elkaar weer te vinden.
Met name Carin kon punt na punt scoren. US wist geen antwoord op de onberekenbare middenaanvallen van Carin. Ook de andere aanvallers konden door Irma goed bediend worden. Resultaat, winst in de vierde set 22-25.

Winst van de wedstrijd was mogelijk, mits de dames geconcentreerd en sterk door konden spelen. De vijfde set startte de dames echter slecht. Al snel keken ze tegen een 5-0 achterstand aan. Er werden veel foutjes gemaakt en alles wat ze probeerden lukte net niet.
Maar toch wisten de meiden elkaar nog op te beuren en aan te sporen om te gaan voor elke bal. Helaas lukte het niet om drie punten mee naar Vinkeveen te nemen. Toch kan Atalante Dames 1 tevreden zijn met deze twee punten. Atalante staat nu 1 punt boven Lovoc op de vierde plaats, en nog maar 1 punt achter op VV Amsterdam.

De laatste thuiswedstrijd vindt plaats op vrijdag 9 april om 20:00 uur in De Boei tegen Move uit Volendam. Helaas nemen we deze avond afscheid van een aantal speelsters en trainer/coach. Wij zien u graag op de tribune deze avond.

Zaterdagmiddag 27 maart speelden de dames van Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclames, in Amsterdam tegen de koploper in de competitie US dames 3. Na een enerverend ritje naar Amsterdam met zes vrouw en een man in een auto met ballen, tassen en flesjes, kwamen we fit bij … Lees meer »