Hertha wint in spectaculaire topper

Geplaatst op: 22 maart 2010

Hertha heeft de topper bij koploper Vliegdorp gewonnen, in een bloedstollende wedstrijd trokken de Vinkeveners vlak voor tijd aan het langste eind, 3-4. Na een tactisch steekspel in de eerste helft en een 1-0 ruststand, ontbrandde de wedstrijd in de tweede helft tot een spectaculaire strijd en kreeg het massaal toegestroomde publiek een wedstrijd voorgeschoteld wat een topper verdiend.

Hertha begon nerveus aan de wedstrijd, in balbezit was het onzorgvuldig waardoor het zich moeilijk in de wedstrijd kon voetballen. Vliegdorp kon de bal simpel rondspelen en creëerde een man extra op het middenveld. Hertha liep hierdoor achter de feiten aan en was steeds een stapje te laat. Hertha ging te ver achteruit spelen in plaats van Vliegdorp op te vangen en op de juiste momenten druk op de bal te zetten. De Vinkeveners riepen hierdoor onnodig de problemen over zichzelf af. Vliegdorp had het balbezit en speelde de bal geduldig rond, maar kwam creëerde niet veel kansen. Verder dan een paar ongevaarlijke afstandsschoten kwam de thuisploeg niet. De verdediging met Tim Bendermacher, Dennis van de Broek, Lars Overzee en Pieter Liesveld stond goed en wonnen de duels. Het probleem lag echter op het middenveld, waar Hertha steeds een mannetje te kort kwam. De buitenspelers Erik Post en Wessel Maijer werden achteruit gedrukt door de opkomende backs, waardoor spits Jorg Landwaart op een eiland kwam te staan. Hierdoor kon Hertha in balbezit weinig uitrichten en kon het moeilijk onder de druk uitkomen. De eerste keer dat Vliegdorp echt gevaarlijk werd, was het meteen raak. Een voorzet werd in de Hertha verdediging niet goed ingeschat en belandde bij de spits van Vliegdorp. De spits liet deze kans niet onbenut en schoot gedecideerd raak, 1-0. De voorsprong voor Vliegdorp veranderde niets aan het wedstrijdbeeld. Hertha bleef onzorgvuldig in balbezit en kwam niet verder dan een aantal ongevaarlijke afstandsschoten.

Na de rust kwam Hertha goed uit de kleedkamer. De Vinkeveners realiseerden zich dat verliezen het einde van de kampioensaspiraties zou betekenen. Hertha koos in de tweede helft direct de aanval en probeerde Vliegdorp op de eigen helft vast te zetten. Het middenveld met Wim Mollers, Rick Aarsman en Rick Koot was beter georganiseerd dan voor de rust. De Vinkeveners gingen met meer durf voetballen en speelden verder vooruit, dit leverde direct gevaar op. Aarsman kon vanaf rand strafschopgebied vrij uithalen, zijn inzet belandde echter op de paal. Hertha bleef vooruit voetballen en zorgden voor druk op de verdediging van Vliegdorp. De gelijkmaker hing in de lucht, maar uit een counter maakte Vliegdorp uit het niets 2-0. De ingevallen spits werd diep gestuurd van achteruit, de meegelopen Liesveld werd weggezet en Vliegdorp verdubbelde hiermee haar voorsprong. De 2-0 leek de beslissing in de wedstrijd, maar Hertha gaf zich nog niet gewonnen. Vliegdorp werd in deze fase van de wedstrijd steeds meer naar achteren gedrukt en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Overzee en Mollers werden vervangen door Peter Post en Jeffrey Cijs, trainer Sjaak ten Den liet Hertha achterin één op één spelen om de druk verder op te voeren. Na een overtreding op Koot op het rand van het strafschopgebied, de toegekende vrije trap werd door Koot zelf strak over de muur in de bovenhoek geschoten 2-1. Vijf minuten later was het opnieuw raak, na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht, uit de kluts belandde de bal voor de voeten voor aanvoeder van de Broek, die uit de draai raak schoot, 2-2.

Hertha ging op jacht naar de voorsprong, maar kreeg tien minuten voor tijd een flinke tegenvaller te verwerken. Na slordig uitverdedigen van Hertha op het middenveld, schoot de middenvelder van Vliegdorp van 30 meter de bal prachtig binnen. Het bekeken schot zeilde over de verraste doelman Wouter Moen heen, Vliegdorp stond weer op voorsprong 3-2. Vijf minuten voor tijd kwam Hertha opnieuw langszij. Koot werd diep gestuurd en vanaf de rand strafschopgebied schoot hij prachtig raak, 3-3. Hertha had niks aan een gelijkspel en probeerde de winst te forceren. Maijer werd vrijgespeeld en sneed het strafschopgebied binnen, zijn inzet zeilde echter langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant ranselde keeper Moen nog een vrije trap uit de bovenhoek. In blessuretijd werd Hertha dan toch beloond voor de inzet en de getoonde mentaliteit in de tweede helft. Een hoog ingedraaide bal werd niet goed weggewerkt door de verdediging van Vliegdorp. Bendermacher reageerde alert en won het duel van de verdediger van Vliegdorp, waardoor de bal voor de voeten viel van Aarsman, die met links uit de draai de winnende kon binnen werken, 3-4. De ontlading was groot, maar Hertha bleek er nog niet te zijn toen Vliegdorp nog één keer gevaarlijk kon worden. De mee opgekomen middenvelder van Vliegdorp schoot geheel vrijstaand van drie meter via de grond over. Het missen van deze levensgrote kans was het laatste wapenfeit van een zeer interessante en spectaculaire topper, die werd beslist in het voordeel van Hertha. De belangrijke drie punten gingen mee naar Vinkeveen.

Na een saaie eerste helft, waarin aan de kant van Hertha de durf om te voetballen ontbrak en de zenuwen regeerden, ontstond in de tweede helft een echt voetbalgevecht. Het voetbal was niet altijd goed, maar de grote inzet en een zeer spectaculair scoreverloop zorgden voor een prachtige wedstrijd. Door de overwinning staat Hertha gedeeld eerste met Vliegdorp, beide ploegen verzamelden 34 punten uit 13 wedstrijden. Vliegdorp heeft een beter doelsaldo, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Vinkeveners. Mocht de stand aan het einde van de competitie gelijk zijn dan word volgens de informatie van de KNVB een beslissingswedstrijd gespeeld op neutraal terrein. Een beslissingswedstrijd zal een prachtig einde betekenen voor een mooi seizoen waarin Hertha en Vliegdorp erg aan elkaar gewaagd zijn. Voor Hertha is het zaak niet te ver vooruit te lopen en de resterende vijf wedstrijden winnend af te sluiten. Voor Hertha staan er nog een aantal pittige wedstrijden op het programma met een aantal lastige uitwedstrijden, om te beginnen volgende week uit tegen Legmeervogels.

Hertha 2 speelde uit tegen Benschop en volgde het voorbeeld van het eerste door ook met 3-4 te winnen. Jerry Remmers besliste in de extra tijd met een mooie kopbal de wedstrijd in Vinkeveens voordeel. Twee minuten voor het winnende doelpunt kwam Hertha op gelijke hoogte door een strafschop van Albert Haveman. Hertha was in de beginfase van de wedstrijd op een comfortabele 2-0 voorsprong gekomen door doelpunten van Remmers en Thomas Liesveld. Na de voorsprong zakte Hertha 2 te veel in en bracht zichzelf onnodig in de problemen. De thuisploeg kwam na rust op 2-2 en via een strafschop zelfs op een 3-2 voorsprong. Keeper Bart de Wit hield de Vinkeveners in deze fase in de wedstrijd met een knappe redding. Hertha 2 kon de wedstrijd toch nog ombuigen en blijft door de overwinning koploper. Hertha 2 blijft drie punten voor staan op de achtervolgers Montfoort en de Meern. Zaterdag 10 april speelt Hertha 2 thuis de topper tegen de Meern. Aanstaande zaterdag spelen de Vinkeveners thuis tegen IJFC, er zal om 12.00 uur worden afgetrapt op Sportpark de Molmhoek.

Hertha 1 speelt aanstaande zaterdag uit tegen Legmeervogels. De wedstrijd begint om 14.00 uur op Sportpark de Randhoorn in Uithoorn.

Hertha heeft de topper bij koploper Vliegdorp gewonnen, in een bloedstollende wedstrijd trokken de Vinkeveners vlak voor tijd aan het langste eind, 3-4. Na een tactisch steekspel in de eerste helft en een 1-0 ruststand, ontbrandde de wedstrijd in de tweede helft tot een spectaculaire strijd en kreeg het massaal … Lees meer »