Belangrijke winst voor Argon in mindere wedstrijd

Geplaatst op: 22 maart 2010

Zoals vaker was de ontmoeting tussen Argon en FC Omniworld qua kijkspel niet wat de liefhebbers er van verwacht zullen hebben, maar voor velen vergoedde het resultaat veel, zo niet alles.

Argon startte wel met de wil om goed te spelen, maar toch leek de tegenstander van deze avond niet het heilige vuur te laten ontvlammen. Matige voortzettingen waren schering en inslag, het leek er op dat het gemis aan drie geschorste spelers toch invloed had op de automatismen. En daarnaast werd het team na tien minuten ook nog met een persoonlijk drama geconfronteerd van Michael Kentrop, die voor het eerst na zijn twee beenbreuken een basisplaats had gekregen, maar na een normaal duel aan de zijlijn ineen zeeg en met naar het zich liet aanzien zware knieblessure richting ziekenhuis werd gebracht. Met Jorn Uittenbogaard op zijn positie wist Argon de tegenstander langzaam wat terug te dringen, wat doelpogingen opleverde van Rory van Gulik net naast en een pareltje van Sergio de Windt, die in het strafschopgebied een verre pass van Nicolai Verbiest op de borst aannam en met een schitterende omhaal doelman Middelbeek kansloos liet. Helaas kaatste de bal via de lat weer terug in het veld en bleef de gasten na 17 minuten een achterstand bespaard. Nadat twee pogingen van Patrick Lokken wel gevaar, maar geen treffer opleverden, was het Stibbe van Omniworld die na ruim een half uur binnen drie minuten twee maal geel te zien kreeg en dus stond Argon met een man meer op het veld. Tot aan de rust werd dit niet omgezet in een voorsprong, een vrije trap van Nicolai Verbiest verdween net naast de paal en in de laatste minuut stuitte Michael van Laere op doelman Middelbeek.

Na rust wilde Argon nog meer druk uitoefenen, maar Omniworld gaf weinig ruimte weg. Een mooie poging van Jorn Uittenbogaard na een goed aangegeven bal van Patrick Lokken deed de bal over de lat verdwijnen, terwijl Michael van Laere na 66 minuten uit de draai de bal net naast het doel mikte. Omniworld gokte meer en meer op de snelle uitval, maar tot echt gevaarlijke situaties voor het doel van Eelco Zeinstra leidde dit niet. In het laatste kwart van de wedstrijd werd de druk nog meer opgevoerd en nadat Jasper de Haer de bal na een voorzet van Patrick Lokken net niet kon koppen en Michael van Laere na een vrije trap de bal met het hoofd net naast de paal had gemikt, was het na 75 minuten dan eindelijk raak. Frank Verlaan verraste doelman Middelbeek bijna met een trap van afstand, ten koste van een hoekschop kon deze nog net redden. Maar toen Jorn Uittenbogaard de bal bij de tweede paal op het hoofd van Jasper de Haer liet belanden, was de ban gebroken en de voorsprong een feit, 1-0.

Omniworld bleef gokken op een succesvolle uitval, maar kreeg daar weinig tot geen gelegenheid toe, waar Argon ook niet al te vaak meer voor gevaar wist te zorgen voor het doel van Middelbeek. Alleen in de uiterste slotfase was er nog weer gevaar voor het doel van de gasten, maar Jorn Uittenbogaard liet de bal in kansrijke positie net van zijn voet afspringen en Patrick Lokken schoof het leer na een snel genomen vrije trap voor het doel langs. De gemoederen raakten in de laatste fase af en toe nogal verhit, wat enkele gele kaarten tot gevolg had en zelfs een veldverwijdering voor de trainer van Omniworld, die de scheidsrechter blijkbaar iets toevoegde wat de man niet acceptabel vond. Van invloed op de wedstrijd van zondag bij HBS zullen ze nog niet zijn, dan kunnen in ieder geval de mensen, die vandaag vanwege de kaartenlast ontbraken weer gewoon spelen.

Zoals vaker was de ontmoeting tussen Argon en FC Omniworld qua kijkspel niet wat de liefhebbers er van verwacht zullen hebben, maar voor velen vergoedde het resultaat veel, zo niet alles. Argon startte wel met de wil om goed te spelen, maar toch leek de tegenstander van deze avond niet … Lees meer »