Goede zege voor Argon

Geplaatst op: 16 maart 2010

Na de midweekse overwinning op AFC heeft Argon het herstel doorgezet in de wedstrijd uit bij Haaglandia. De wedstrijden tegen de ploeg uit Rijswijk zijn altijd moeilijk, terwijl ook het fysieke aspect hierin meespeelt.

Dit keer echter was er sprake van een gelijke strijd tussen twee ploegen, die duidelijk respect hadden voor elkaars kracht. Dat zorgde er voor, dat er in de openingsfase weinig gebeurde voor de beide doelen, al moest Michael van Laere na 2 minuten wel afgeblokt worden door aanvoerder van Otterloo, toen hij leek te kunnen profiteren van balverlies bij de thuisploeg. Pas na een klein half uru was er het eerste echte gevaar, toen de bal uit een vrije trap door Joshua Patrick in het strafschopgebied werd gebracht, waar de bal via diverse lichamen werd verlengd. Net voor de instormende Jasper de Haer wist doelman de Groot de bal te klaren, al kostte hem dit een vingernagel omdat de bal verkeerd tegen zijn uitgestrekte vingers aankwam. Met een pleistertje bleek hij in staat om door te gaan, een teken dat hij bepaald geen kleinzielige speler is. Nadat een doorbrekende Sergio de Windt op het laatste moment kon worden afgestopt, pakte Argon tien minuten voor rust toch de voorsprong.

Een verre pass van Nicolai Verbiest werd door verdediger Valentijn niet onderschept en Patrick Lokken mocht, ondanks protest van de zijde van de thuisploeg, door richting doelman de Groot, die met een schuiver via de binnenkant van de paal verslagen werd, 0-1. Omdat volgens de scheidsrechter en zijn assistent een verdediger te laat was gestapt, was er geen sprake van buitenspel en werd de treffer dus geteld. Maar zelden zal een voorsprong echter korter op het scorebord hebben gestaan, want in de feestvreugde werd vergeten, date r alweer was afgetrapt en met een bal recht door het midden kon middenvelder Schotman opduiken voor Eelco Zeinstra, die ook kansloos bleek op de inzet, die volgde, 1-1.
Na de doelwisseling had Argon de stevige wind in de rug, maar dit bleek niet altijd een voordeel voor het voetballende deel. Vaak was de passing nu net even te hard, maar toch was Argon in de eerste fase de bovenliggende partij. Na een klein uur leverde dit de eerste kans op, maar de inzet vanaf rechts van Sergio de Windt viel, gedragen door de wind, net even te scherp bij de tweede paal om Patrick Lokken de kans op succes te geven. Daarna wist Haaglandia wat op te veren, zodat een periode van vooral middenveldspel aanbrak.

Pas in het laatste kwartier kwamen er weer doelgevaarlijke situaties, waarbij de eerste voor de thuisploeg was toen een ongelukkige klutssituatie vlak voor het doel van Eelco Zeinstra ontstond, maar de doelman wist de situatie met behulp van zijn verdedigers de baas te blijven. Daarna was er een schotpoging van Joshua Patrick, die net voorbij de kruising zeilde, terwijl Schotman bij een plotse schotmogelijkheid het doel een stuk te hoog inschatte. In het laatste deel drong Argon, met inmiddels de youngsters Irfan Bachdim voor Sergio de Windt en Dion Gerritsen voor Michael van Laere in het veld, nogmaals aan en dat leverde resultaat op. In minuut 84 won Patrick Lokken een kopduel van aanvoerder van Otterloo na een pass van Nicolai Verbiest, waarna Irfan Bachdim het leer oppikte en het strafschopgebied in ging. Ondanks een poging tot ingrijpen van Valentijn slaagde de invaller er in, de bal met de buitenkant van de linkervoet te raken en daarmee doelman de Groot kansloos te laten 1-2. Twee minuten later leek Patrick Lokken de strijd te beslissen, maar zijn lob van verre werd door doelman de Groot met een uiterste krachtsinspanning nog net tot hoekschop verwerkt. Het in de slotfase aandringen van Haaglandia leverde nog wel een moeizame scrimmage op, waarin Tuan Truong Minh als reddende engel op wist te treden, maar ook ruimte achter het verdedigingsblok van de thuisploeg. In de blessuretijd zorgde dit voor de beslissing, toen Patrick Lokken weer een achter een dieptepass aanging en doelman de Groot de bal tegen de spits aanschoot.

De bal stuiterde richting het verlaten doel en Patrick Lokken had geen probleem om de eindstand op 1-3 te noteren. Een tweede goed resultaat op rij zorgt voor aansluiting bij de kopgroep, donderdagavond kan in de inhaalwedstrijd thuis tegen Omniworld de volgende stap gezet worden.

Na de midweekse overwinning op AFC heeft Argon het herstel doorgezet in de wedstrijd uit bij Haaglandia. De wedstrijden tegen de ploeg uit Rijswijk zijn altijd moeilijk, terwijl ook het fysieke aspect hierin meespeelt. Dit keer echter was er sprake van een gelijke strijd tussen twee ploegen, die duidelijk respect … Lees meer »