Hertha wint simpel van OSM’75

Geplaatst op: 15 maart 2010

Hertha heeft afgelopen zaterdag een ruime overwinning geboekt, thuis tegen het armoedige OSM'75 werd er simpel met 9-1 gewonnen. In een eenzijdige wedstrijd werd de wedstrijd voor rust al beslist. De grote overwinning betekent voor de Vinkeveners een goede generale voor de topper van aanstaande zaterdag uit tegen koploper Vliegdorp in Soesterberg.

Met in het achterhoofd de moeizame uitwedstrijd tegen het stugge OSM'75 in Maarssen in de beginfase van de competitie, wist Hertha dat het de wedstrijd tegen de nummer zes niet te licht kon opvatten. De Vinkeveense ploeg had zich voorgenomen om direct vanaf het begin op zoek te gaan na de voorsprong om zo de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. De gasten uit Maarssen legden Hertha in de beginfase niks in de weg. Hertha kwam snel op voorsprong, uit een vrije trap krulde Wessel Mayer de bal fraai over de muur, 1-0. De 2-0 volgde enkele minuten later, Ski Klesman was attent in de rebound, dit leek de beslissing in de wedstrijd. Hertha speelde in deze fase slordig en had moeite met de harde tegenwind. Een moment van onoplettendheid in de verdediging van Hertha na een lange bal van OSM'75 van achteruit, was de aanleiding voor een strafschop. De spits van OSM'75 werd licht geraakt en ging onderuit, de goed leidende scheidsrechter wees naar de stip. Keeper Wouter Moen was kansloos op de inzet vanaf de strafschopstip, 2-1. Na het tegendoelpunt herstelde Hertha zich snel. Uit een voorzet van Rick Koot kon Mayer de 3-1 binnen schuiven. Jorg Landwaart en Erik Post zorgden voor de 5-1 ruststand. De tweede helft had hetzelfde wedstrijdbeeld. Hertha probeerde met combinaties de verdediging van OSM'75 kapot te spelen, waarbij de gasten fysiek spel niet schuwden. Hertha liep in de tweede helft uit naar een grote zege, Mayer zorgde met zijn derde van de middag voor de 6-1. Pieter Liesveld, Rick Koot en Erik Post zorgden uiteindelijk voor de 9-1 eindstand.

Hertha kon door de overwinning weer drie punten toevoegen aan haar totaal, waardoor het stevig op de tweede plek blijft staan. SDZ lijkt volledig te zijn afgehaakt voor de strijd om de tweede plaats. Thuis kwamen de Amsterdammers niet verder dan 0-0 tegen Legmeervogels. Koploper Vliegdorp kwam niet in actie. Hertha heeft 31 punten uit 12 wedstrijden en blijft in het spoor van Vliegdorp dat 3 punten meer behaalde. Het word in ieder geval een zeer interessante topper aanstaande zaterdag, waarbij Hertha vol voor de overwinning zal gaan. Een verlies betekend vrijwel zeker het einde van de kampioensaspiraties van de Vinkeveners.

Hertha 2 boekte een ruime overwinning op IJFC, 6-0. De doelpuntenmakers waren Jerry Remmers tweemaal, Martijn van der Molen tweemaal, Albert Haveman en Tom van der Kooij. Hiermee blijft Hertha koploper en ligt het op koers voor het kampioensschap. Volgende week speelt Hertha 2 uit tegen Benschop, de wedstrijd begint om 15.00 uur.

Hertha 1 speelt aanstaande zaterdag de topper uit tegen koploper Vliegdorp. De wedstrijd begint om 15.00 uur aan de Kerklaan in Soesterberg.

Hertha heeft afgelopen zaterdag een ruime overwinning geboekt, thuis tegen het armoedige OSM'75 werd er simpel met 9-1 gewonnen. In een eenzijdige wedstrijd werd de wedstrijd voor rust al beslist. De grote overwinning betekent voor de Vinkeveners een goede generale voor de topper van aanstaande zaterdag uit tegen koploper Vliegdorp … Lees meer »