CSW boekt belangrijke zege

Geplaatst op: 15 maart 2010

CSW heeft het zichzelf onnodig lastig gemaakt in de uitwedstrijd tegen Voorland. Na een hectische tweede helft wisten de Wilnissers uiteindelijk de drie punten uit het vuur te slepen.

CSW begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Jay Klaas Wijngaarden, hij werd vervangen door Michel Zeldenrijk. Trainer Van den IJssel kon wel weer een beroep doen op Mauricio Cabeza die terugkeerde van een schorsing.

CSW startte met de straffe wind in de rug. Al snel namen de Wilnissers het initiatief in de wedstrijd. De 0-1 kwam van de voet van Michel Zeldenrijk. Een lange bal van keeper Wens belandde achter de verdediging van Voorland. Zeldenrijk toonde zich een goede vervanger van topscoorder Wijngaarden en rondde koelbloedig af. Voorland liep direct achter de feiten aan. De ploeg werd continu achteruit gedrukt door CSW en had geen antwoord op het felle begin van de koploper.
Halverwege de eerste helft bracht CSW de score op 0-2. Via een mooie aanval over de linkerkant via Zaal en Cabeza kwam de bal opnieuw bij Zeldenrijk. De spits bedacht zich wederom geen seconde maar de Amsterdamse keeper wist het schot in eerste instantie te keren. De rebound was voor Edwin Milton en die wel het net wist te vinden. Een ruime en verdiende voorsprong voor de ploeg uit Wilnis. Een aantal minuten na de 0-2 wist opnieuw Zeldenrijk het net te vinden. Door een misverstand in de verdediging van Voorland kreeg de rappe spits de bal in zijn voeten geschoven: 0-3. In het laatste kwartier van de eerste helft domineerde CSW en liet goed voetbal zien. Diverse kansen om met een nog ruimere marge de kleedkamer op te zoeken werden echter niet verzilverd. Met een 0-3 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft start CSW te gemakzuchtig en te slap. Voorland profiteerde nu van de verraderlijke wind. Een aantalschoten in de eerste 10 minuten waren een waarschuwing aan het adres van CSW om alert te blijven. CSW kon echter niet meer domineren en verloor steeds meer duels op het middenveld. Na een overtreding op rechtsback Wens moest Van den IJssel een noodgedwongen wissel uitvoeren door hem te laten vervangen door Dennis Vellekoop. Vijf minuten later kreeg Vellekoop de bal ongelukkig tegen zijn hand aan in het strafschopgebied. Een makkelijk gegeven strafschop werd feilloos door de sterke spits van Voorland verzilverd: 1-3. Een kwartier voor tijd was de 2-3 een feit. Op het middenveld werd er niet adequaat gereageerd op een hoge bal. Alexander Bos verslikte zich vervolgens en de bal verdween opnieuw in het Wilnisse doel.

Het laatste kwartier gebeurde er nog van alles. Een domme overtreding van een Amsterdammer werd bestraft met zijn tweede gele kaart en dus kwam Voorland met tien man te staan. Er ontstond meer ruimte en langzaam kwamen er weer wat kansen voor de Wilnissers. De ideale mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien was de toegekende strafschop na een overtreding op Michel Zeldenrijk. Tegen alle wetten in nam de spits de penalty zelf. Hij schoot de bal via de lat over het Amsterdamse doel. In de laatste vijf minuten ontstonden er nog een aantal hectische situaties voor het doel van keeper Wens. De Wilnisse defensie bleef echter overeind en de 2-3 overwinning was een feit.

CSW blijft aan kop en speelt aankomende zaterdag thuis tegen Kennemerland. Er kan dan opnieuw een grote stap gemaakt worden naar promotie richting de eerste klasse.

CSW heeft het zichzelf onnodig lastig gemaakt in de uitwedstrijd tegen Voorland. Na een hectische tweede helft wisten de Wilnissers uiteindelijk de drie punten uit het vuur te slepen. CSW begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Jay Klaas Wijngaarden, hij werd vervangen door Michel Zeldenrijk. Trainer Van den IJssel kon … Lees meer »