Atalante neemt welverdiend punten mee uit Amsterdam

Geplaatst op: 15 maart 2010

Afgelopen zaterdag moest D1 van volleybalvereniging Atalante (5e plaats) de strijd aan gaan tegen het hoger geplaatste Vanetie Casting Amsterdam (2e plaats). Helaas moesten de dames, gesponsord door Haaxman Lichtreklame en Fa. Krijn Verbruggen & Zn., het doen zonder middenaanvalster Suzanne Heijne, die vanwege haar werk verstek moest laten gaan. Net nu ze zo goed op dreef is op de middenpositie.

De vorige wedstrijd tegen dit team uit Amsterdam wist Atalante niet te winnen, maar hadden zij wel een keurige prestatie neergezet na een teleurstellend matige periode in de competitie. Dit keer was coach Sjaak Immerzeel hoopvol gestemd. Het draait momenteel aardig binnen het team en zijn team heeft niets meer te verliezen. Er kon dus vrijuit gespeeld worden. Dat was ook zijn opdracht die hij aan het team meegaf. Daarentegen waren de Amsterdamse dames gebrand op een overwinning om nog kans te maken op promotiewedstrijden aan het eind van het seizoen. Met een team van maar liefst 13 meiden stonden ze klaar om de strijd tegen Atalante aan te gaan.

In de eerste set ging de strijd redelijk gelijk op. Vanetie Casting Amsterdam nam een lichte voorsprong maar beiden teams deden zeker niet onder voor elkaar. Helaas maakte de Haaxman equipe een aantal persoonlijke fouten in de service en de aanval. Dat waren er net iets te veel waardoor de voorsprong niet weggewerkt kon worden. De eerste set ging met een gering verschil van 2 punten naar de ploeg uit Amsterdam.
De Vinkeveense dames voelden echter dat er meer in zat. Gemotiveerd en zeer gedreven werd er aan de 2e set begonnen. Over het algemeen stak de verdediging goed in elkaar. Maar de pass werd soms te strak naar de lange spelverdeelster Irma Schouten gebracht die moeite had om de bal dan bovenhands te verwerken. De aanvallende kracht van het team kon daardoor niet optimaal worden benut. Door tactische aanwijzingen van de zijkant wist het team toch geregeld de ballen aan Amsterdamse zijde op de grond te leggen. De tweede set werd met 23-25 winnend afgesloten. Dat was al een mooie meevaller en de wens om minimaal nog een set te winnen was duidelijk aanwezig.

In de derde set wisten de dames de servicedruk op te voeren. De tegenstandsters hadden zichtbaar moeite om de lastige service onder controle te krijgen en goed bij hun spelverdeelster af te leveren. Ook verdedigend werd er met name door Marlieke Smit en Nancy Lijten goed werk verricht aan Atalante zijde. Alle ballen werden van de grond gehaald en de Amsterdamse dames zochten onverhoopt naar mogelijkheden om te scoren. De trein van Atalante denderde gewoon verder met snoeiharde middenaanvallen van Marleen Sondermeijer, afgewisseld met de snellere en kortere ballen door het midden van Carin van Tellingen. Dit leidde tot een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. De derde set was met 17-25 duidelijk voor de dames gesponsord door Fa. Krijn Verbruggen & Zn.

Winnen van de wedstrijd werd nu een kwestie van geconcentreerd en fanatiek verder spelen. De dames functioneerden als team zeer sterk. Onverwachte ballen werden overgenomen en er werd duidelijk gecommuniceerd. Moeilijke passes, die te ver in het achterveld bleven hangen, werden rustig naar voren gebracht en gecontroleerd over het net gespeeld. In deze fase van de wedstrijd was het team uit Amsterdam dat de meeste fouten maakten. Met het inbrengen van een aantal wissels probeerde de coach zijn team weer op de rails te zetten. Maar de winning mood van Atalante hield stand en met een eindstand van 22-25 in de laatste de set pakten de dames een mooie 1-3 overwinning.

Het einde van de competitie nadert. Met nog twee wedstrijden tegen teams uit de onderste regionen van de competitie en twee tegen hoger geplaatste teams en het spelniveau wat de dames in deze wedstrijd hebben laten zien beloofd het een mooie en enerverende afsluiting van dit seizoen te worden.

Afgelopen zaterdag moest D1 van volleybalvereniging Atalante (5e plaats) de strijd aan gaan tegen het hoger geplaatste Vanetie Casting Amsterdam (2e plaats). Helaas moesten de dames, gesponsord door Haaxman Lichtreklame en Fa. Krijn Verbruggen & Zn., het doen zonder middenaanvalster Suzanne Heijne, die vanwege haar werk verstek moest laten gaan. … Lees meer »