Atlantis 1 sluit het seizoen af met winst

Geplaatst op: 15 maart 2010

Atlantis was dan ook uit op revanche en wilde dit seizoen met winst afsluiten zodat ze het buitenseizoen met een goed gevoel tegemoet kon gaan. SDO kon vrij lang bij blijven, maar in het laatste gedeelte van de wedstrijd liet de ploeg uit Mijdrecht zien dat ze toch wel een stuk beter is. Het was niet de beste wedstrijd van Atlantis 1, maar met de 19-12 winst kan ze toch met een vrij goed gevoel de buitencompetitie in gaan.

Nadat de spelers van beide ploegen en het team van de week, de D2, voorgesteld waren aan het publiek en de bal was uitgenomen kon de wedstrijd beginnen. Atlantis begon voortvarend en zette vrij snel de eerste twee doelpunten op het scorebord. Hierna begon de strijd om los te komen van het taaie SDO. Hoewel het spel van de Rabobank equipe er veel verzorgder uit zag dan dat van de tegenstander, hadden ze toch moeite een gat te slaan. De Mijdrechtnaren hadden soms moeite de juiste kansen te kiezen, waardoor de score niet zo snel op liep als vooraf gehoopt werd en SDO bij kon blijven. Maar op slag van rust werd er toch een gaatje van drie punten geslagen. Zo kon Atlantis met 7-4 de onderbreking in.

Na rust was het toch gelijk SDO dat scoorde, zodat Atlantis niet direct het gat kon vergroten. Ook in het begin van de tweede helft van de wedstrijd was het de Rabobank ploeg die SDO van zich af probeerde te schudden, maar het team uit Hillegom wist steeds bij te blijven en zelfs tot op 1 punt terug te komen. Hierdoor stond met nog een kwartier te gaan een stand van 10-9 op het scorebord. Hierna zette Atlantis 1 de knop om en wist ze opeens wel makkelijk de korf te vinden. Binnen enkele minuten bevrijdden de Mijdrechtenaren zich uit de benauwde situatie en werd de voorsprong hersteld en vergroot tot 6 punten. Toen SDO gebroken was kregen Tamara Gortenmulder en Berry de Jong ook nog een aantal minuten speeltijd en Berry kon zelfs nog een doelpuntje mee pikken. Zo eindigde de wedstrijd in een stand van 19-12, waarbij vooral de 19 gescoorde doelpunten naar tevredenheid stemt.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 is nu klaar met de zaalcompetitie en zal zich gaan voorbereiden op het buitenseizoen dat voor de deur staat, waar ze momenteel op een gedeelde eerste plaats staat en zeker nog goede kansen heeft op het kampioenschap. Iedereen wordt hartelijk bedankt voor de steun dit seizoen, met name de sfeercommissie onder leiding van Kristian Geerdinck en Maarten Helsloot. U bent uiteraard ook op het veld weer van harte welkom om te komen kijken en aan te moedigen.

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste zaalwedstrijd op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. De uitwedstrijd tegen tegenstander SDO uit Hillegom werd in een hele slechte wedstrijd verloren met 14-9. Atlantis was dan ook uit op revanche en wilde dit seizoen met winst afsluiten zodat ze het … Lees meer »