Hertha wint de topper van SDZ 2-0

Geplaatst op: 8 maart 2010

Hertha heeft een zeer belangrijke slag geslagen in de strijd om de tweede plaats. Na een 1-0 ruststand kreeg Hertha in de tweede helft legio kansen om de wedstrijd te beslissen, maar gooide het tien minuten voor tijd de wedstrijd pas definitief in het slot, 2-0. Een druk bezocht sportpark de Molmhoek zag Hertha met veel strijd spelen, maar de scherpte in de afronding ontbrak.

Hertha begon rommelig aan de wedstrijd, vooral in balbezit was het slordig. De spitsen kwamen moeilijk los van de fysieke verdedigers van SDZ en er was weinig beweging, waardoor Hertha moeilijk aan voetballen toe kwam. De uitstekende arbiter Mac-Intosh liet veel doorgaan,waardoor er veel duels werden uitgevochten, dit kwam volledig ten goede aan de wedstrijd. Hertha kwam in de begin fase niet verder dan een aantal afstandschoten, die geen gevaar opleverden voor de Amsterdammers. SDZ stelde hier aanvallend weinig tegenover, de behendige en snelle spitsen van de Amsterdammers hadden weinig in te brengen tegen de verdedigers van Hertha. De laatste lijn met Tim Bendermacher, Dennis van de Broek, Lars Overzee en Pieter Liesveld stonden zeer geconcentreerd te spelen. Liesveld moest nog voor rust het veld verlaten na een stevig charge en werd vervangen door Peter Post. Keeper Wouter Moen kwam niet in de problemen, verder dan een schot in het zijnet kwam SDZ niet.

Aan de andere kant creëerde Hertha aan het eind van de eerste helft wel een aantal mogelijkheden. De kansen waren echter niet besteed aan Jorg Landwaart en Rick Aarsman. Vlak voor rust kwam Hertha dan toch op voorsprong. Rick Koot werd de hoek ingestuurd door een dieptepass van aanvoeder van de Broek. Uit een onmogelijke hoek schoot Koot, tot verrassing van de SDZ keeper, op doel, 1-0. De 1-0 ruststand was verdiend en een flinke opsteker voor de hardwerkende Vinkeveners.

Hertha speelde in de tweede helft meer vooruit en zette vanaf het begin druk op de helft van SDZ. SDZ kwam er niet meer uit en moest zich beperken tot tegenhouden. De spitsen Koot, Landwaart en Wessel Mayer zorgden voor veel druk op de SDZ verdediging. Hierdoor kon het middenveld met Wim Mollers, Rick Aarsman en Erik Post de tweede bal veroveren. Het verdedigingsduo van de Broek en Overzee legden de spitsen van SDZ volledig aan banden waardoor de backs Bendermacher en, de uitstekend ingevallen, Peter Post zich steeds meer bij balbezit konden inschakelen. Door de grote druk van Hertha kwam SDZ niet meer aan voetballen toe. De Vinkeveners creëerden flink wat kansen, maar het probleem lag, zoals wel vaker dit seizoen, in de afronding. Schoten van Aarsman, Koot, Landwaart en Mayer misten doel of stuitten op de uistekende keeper van SDZ. Hierdoor bleef de wedstrijd lang onnodig spannend.

Tien minuten voor het einde werd de wedstrijd eindelijk beslist. Aarsman onderschepte op het middenveld de bal, kon doorlopen richting het doel en schoof de bal in de verre hoek, 2-0. Hertha speelde de wedstrijd daarna simpel uit en behaalde een dik verdiende overwinning.

Koploper Vliegdorp maakte in de thuiswedstrijd tegen Legmeervogels geen fout en boekte een simpele overwinning, 5-1. Nummer vier van de competitie OSO haakte definitief af in de strijd om de tweede plaats na het verlies thuis tegen OSM'75. Door de overwinning staat Hertha stevig op de tweede plaats met 28 punten uit 11 wedstrijden. SDZ blijft derde met 25 punten uit 13 wedstrijden. Vliegdorp gaat aan kom met 34 punten uit 12 wedstrijden.

Zaterdag speelt Hertha opnieuw thuis, OSM'75 uit Maarssenbroek is de tegenstander. Uit werd moeizaam met 0-1 gewonnen door een benutte strafschop in de laatste minuut. OSM'75 is een stugge ploeg, dus Hertha zal scherp moeten zijn in de afronding. De wedstrijd zal door de jonge ploeg zeker niet worden gezien als een tussendoortje tussen de toppers tegen SDZ en Vliegdorp. Hertha zal elke wedstrijd met maximale concentratie moeten spelen om de druk op Vliegdorp te behouden. Volgende week speelt het uit in Soesterberg tegen de koploper.

Hertha 2 boekte een simpele overwinning op OSM'75, 4-0. Jerry Remmer tweemaal, Bart Kroon en Joshua van Andel waren succesvol voor het tweede. Hertha blijft door de overwinning koploper. Volgende week speelt Hertha 2 thuis tegen IJFC, de wedstrijd begint om 12.00 uur.

Hertha heeft een zeer belangrijke slag geslagen in de strijd om de tweede plaats. Na een 1-0 ruststand kreeg Hertha in de tweede helft legio kansen om de wedstrijd te beslissen, maar gooide het tien minuten voor tijd de wedstrijd pas definitief in het slot, 2-0. Een druk bezocht sportpark … Lees meer »