Een mooie en overtuigende 4-0 overwinning voor Atalante dames 1

Geplaatst op: 8 maart 2010

De eerste set werd goed gespeeld. Een aantal meiden speelden op een andere plaats dan gebruikelijk. Zo begon Carin van Tellingen op de buitenaanval, waar ze een goede wedstrijd heeft gespeeld. Door vakantie van Astrid van de Water startte Mirjam van der State op de diagonaal. Nancy speelde op de libero positie aangezien Marlieke Moen afgelopen week ziekig was. Er werd goed gecommuniceerd en goed samengewerkt in het veld. Het resulteerde in 25-19 overwinning voor de dames uit Vinkeveen.

In de tweede set liep alles lekker, de ballen kwamen mooi aan bij de spelverdeelster Irma Schouten. De ballen werden mooi opgezet naar Loes Kuyper, die ze op haar beurt weer mooi kon neerknallen in het veld bij de tegenstander. Daarnaast had Wilhelmina weinig verweer tegen de mooie servicebeurt van middenaanvalster Suzan Heijne. Een 25-7 overwinning was een feit.

In de derde set begon Wilhelmina met een andere opstelling. Hier moest het Atalante team erg aan wennen. Al snel werd er tegen een achterstand van 0-8 aangekeken. Door fanatieke aanmoediging van Marlieke, zwangere Janine en aanwijzingen van coach Sjaak Immerzeel, werd er hard teruggevochten. Punt voor punt werden de ballen goed verdedigd door Atalante en werd er gebruik gemaakt van de gaten van Wilhelmina. Nancy verdedigde de ballen goed in het achterveld, waardoor de ballen mooi in de handen van Irma werden gespeeld. Een 25-19 overwinning, de beloning voor het harde vechten.

Een 4-0 overwinning zat erin voor de dames. Dit zou mooi zijn om de aansluiting met de nummer 4 te behouden. Door een goede organisatie in het veld was er geen enkele dreiging dat de laatste set verloren zou gaan. Met 25-20 werd de wedstrijd winnend afgesloten.

Aanstaande zaterdag, 13 maart om 17 uur staat Vanetie Casting Amsterdam dames 2 op de planning. Vorige keer werd er thuis met 4-0 verloren. De laatste tijd laat Amsterdam punten liggen, dus een mooie kans om een aantal punten mee naar huis te nemen.

Vrijdag 5 maart speelden de dames, gesponsord door Krijn Verbruggen Schoeiing, Grond en Baggerwerken en Haaxman Lichtreclame in de Boei tegen Wilhelmina dames 1 uit Amersfoort. Vorige wedstrijd werd met een nipte en spannende 4-0 overwinning gewonnen. De eerste set werd goed gespeeld. Een aantal meiden speelden op een andere … Lees meer »